[ A6 C5] antena
[ A6 C5] antena
czy ta antena tylko odpowiada za telefon czy za radio też ? http://zapodaj.net/1cecd5dfa7e8.jpg.html
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
a no chyba, że tak moja przykręcana.. ale jak by ona od radia była to podczas włączenia go powinna się wysunąć tak to jak pamiętam zawsze działało.. zresztą w instrukcji obsługi autka jest napisane ta od telefonu a od radia w szybie..
[ Dodano: 2011-05-11, 16:14 ]
a sugerowałem się zdjęciem które dałeś bo według niego ona wygląda identycznie jak moja..
jak to jest twoje auto
![Obrazek]()
to nie masz elektrycznie wysuwanej tylko przykręcaną sprawdź to...
[ Dodano: 2011-05-11, 16:14 ]
a sugerowałem się zdjęciem które dałeś bo według niego ona wygląda identycznie jak moja..
jak to jest twoje auto
to nie masz elektrycznie wysuwanej tylko przykręcaną sprawdź to...
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
no właśnie no to już wiesz, że od radia masz w szybie a jak nie masz tel. to ta jest zbędna. Ja w swoim w przyszłym tygodniu montuję w to miejsce antenę od CB niewiele większą od tej i powinno ciekawie wyglądać a nie wozić jakiegoś długiego badyla gdzie auto wygląda jak sterowany samochodzik...
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
Preditio
też mam taką fabryczną antenę - Hirschmann - i ona jest w moim aucie ... do radia. Najłatwiej sprawdzić odkręcając bat i sprawdzając czy zmieni się jakość odbioru. Mój samochód nie miał fabrycznie oryginalnego radia tylko "przygotowanie do radia" z anteną , instalacją elektryczną i 4x2 głośnikami. Wydawało mi się ,że takie anteny montowali tylko w latach 97-99 - przedliftowe. Kiedyś widziałem schemat połączeń anten w modelu A6 C5 i tam jest kilka kombinacji w zależności od fabrycznego radia ( np czy ma 1 tuner czy 2 i czy z telefonem - każdy ma swoją antenę w szybie). Ale to bylo jakiś czas temu i mogę się mylić
też mam taką fabryczną antenę - Hirschmann - i ona jest w moim aucie ... do radia. Najłatwiej sprawdzić odkręcając bat i sprawdzając czy zmieni się jakość odbioru. Mój samochód nie miał fabrycznie oryginalnego radia tylko "przygotowanie do radia" z anteną , instalacją elektryczną i 4x2 głośnikami. Wydawało mi się ,że takie anteny montowali tylko w latach 97-99 - przedliftowe. Kiedyś widziałem schemat połączeń anten w modelu A6 C5 i tam jest kilka kombinacji w zależności od fabrycznego radia ( np czy ma 1 tuner czy 2 i czy z telefonem - każdy ma swoją antenę w szybie). Ale to bylo jakiś czas temu i mogę się mylić

Cześć, moja niuńka też miała ręcznie wysuwaną antenę z błotnika do telefonu. Jak oderwał mi się pin od fabrycznej anteny radiowej, tej w tylnej szybie, to kupiłem na Allegro za 60zł elektrycznie wysuwaną. Przepiąłem kabel koncentryczny od radia do niej, zasilanie dałem z tylnej postojówki, wziąłem sterowanie z +12 od subwoofera i jest gitara
Załączam radio i antenka się elegancko wysuwa, wyłączam radio i antenka się chowa 

Moje Kochanie:)