[A6 C4] S6 C4 4.2 Drgania auta przy skręconych kołach
[A6 C4] S6 C4 4.2 Drgania auta przy skręconych kołach
Audi powoli doprowadzam do stanu użyteczności. Problem jest jednak przy ruszaniu. S6 4.2 C4, napęd quattro oczywiście. Przy ruszaniu ze skręconymi kołami (bez różnicy czy dynamicznie czy łagodnie) auto drży. Luzów żadnych w zawieszeniu nie ma, przeguby całe, tylko łożysko w prawym przednim huczy trochę. Czy to może być wina łożyska? Odczuwalne mocne drgania. Mechanicy w moim mieście nie ogarniają tematu... Help. Co może być przyczyną?
Sojer ma rację> Zdejmij gumę od strony skrzyni i zobacz czy ci taki pierścionek nie pękł.On trzyma odpowiednią odległość i podczas skrętu może Ci wyskoczyć, bo pierścionek może nie trzymać. Mam ten sam problem
i muszę go jak najszybciej skorygować, bo w audi wstyd mieć przegub terkoczący i na dodatek dygać ze może zaraz auto ustanie w miejscu 
PS.Kiedyś mój ojciec w zastawie miał przegub terkoczący i jeździł 3 lata i kupił nowy i po 3 miesiącach padł. Wsadził stary i jeszcze jeździł aż sprzedał auto.
Dlatego wiesz możesz pojeździć długo lub też nie na takim przegubie

PS.Kiedyś mój ojciec w zastawie miał przegub terkoczący i jeździł 3 lata i kupił nowy i po 3 miesiącach padł. Wsadził stary i jeszcze jeździł aż sprzedał auto.
Dlatego wiesz możesz pojeździć długo lub też nie na takim przegubie