[ A6 C5 2.5 Tdi] nie odpala i dymi na siwo
-
- Forum Audi A6 / A7
wielkie dzieki
teraz to tylko ruszac z robota hehe
[ Dodano: 2011-05-31, 16:01 ]
Witam wszystkich po dlugiej przerwie;)
dzisiaj znalazlem troche czasu zeby zajrzec do rozrzadu ustawilem na blokadach wal korbowy,walki rozrzadu i pompe wtryskowa..
mam mproblem z zalozeniem blokad na walki brakuje im pare setnych mm zeby wejsc do konca czy w tym moze tkwic problem przesylam fotki na dole
troche nie wyraznie moze byc widac ale nie mialem jak inaczej zrobic.....
pompa wtryskowa sie zgrala idealnie...
moze ktos zerknie na te zdjecia i poradzi mi czy te walki moga byc tak ustawione i wtedy to pompa wtryskowa do wymiany....
![Obrazek]()
[ Dodano: 2011-05-31, 23:25 ]
.....

[ Dodano: 2011-05-31, 16:01 ]
Witam wszystkich po dlugiej przerwie;)
dzisiaj znalazlem troche czasu zeby zajrzec do rozrzadu ustawilem na blokadach wal korbowy,walki rozrzadu i pompe wtryskowa..
mam mproblem z zalozeniem blokad na walki brakuje im pare setnych mm zeby wejsc do konca czy w tym moze tkwic problem przesylam fotki na dole
troche nie wyraznie moze byc widac ale nie mialem jak inaczej zrobic.....
pompa wtryskowa sie zgrala idealnie...
moze ktos zerknie na te zdjecia i poradzi mi czy te walki moga byc tak ustawione i wtedy to pompa wtryskowa do wymiany....
[ Dodano: 2011-05-31, 23:25 ]
.....
patrzylem juz w ten sposob i nie da sie ustawic inaczej....w jeden walek fotka druga blokade da sie zalozyc a w nastepny nie...wydaje mi sie ze fabrycznie jest zle naciete te miejsce do blokady...
wyciaglem pompe wtryskowa i zaowazylem ze podczas krecenia ja reka cos w srodku przeskakuje tak jakby cos bylo urwane niew wiem czy tak ma byc i to jakis zaworek tak robi czy jest rozwalona,dodam ze mam druga pompe ktora kiedys wymontowalem z tego auta i taki sam dzwiek wydaje podczas krecenia no i ona jest padnieta na 100%
wyciaglem pompe wtryskowa i zaowazylem ze podczas krecenia ja reka cos w srodku przeskakuje tak jakby cos bylo urwane niew wiem czy tak ma byc i to jakis zaworek tak robi czy jest rozwalona,dodam ze mam druga pompe ktora kiedys wymontowalem z tego auta i taki sam dzwiek wydaje podczas krecenia no i ona jest padnieta na 100%
- dawid77
- Forum Audi A6 / A7
Nie ma takiej możliwości źle wyciętych otworów, musisz wyjąć wałki i ponownie je ustawić na blokadach pamiętając o poprawnie zablokowanym wale korbowym a pompę wtryskową możesz zablokować wiertłem 5mm ale jak już będziesz wrzucał pasek.Priorytetem są teraz wałki z fotek wnioskuję to samo co oli80. Więc do robotybert0502 pisze:patrzylem juz w ten sposob i nie da sie ustawic inaczej....w jeden walek fotka druga blokade da sie zalozyc a w nastepny nie...wydaje mi sie ze fabrycznie jest zle naciete te miejsce do blokady..

probowalem tak jak koledzy radzicie ale to jest nie mozliwe(pasek mam zciagniety,wykrecilem jeszcze swiece zarowe zeby nie bylo cisnienia w cylindrach) jak okrece delikatnie walek w prawo lub w lewo to blokada wskakuje tylko z jednej strony i idzie po ukosie nie idzie go wycentrowac...moze nie mozliwe ale tak jest 

no wlasnie tak jezdzil wiec pompa do wymiany
ustawie te walki bardziej dokladnie tak jak pisales oli80
no i szukam pompy...
dzieki za zainteresowanie
[ Dodano: 2011-07-06, 15:28 ]
Siemka:)
po dwoch miesiacach i wymianie pompy wtryskowej moja V6 dzisiaj przemowila
mam nadzieje ze juz wiecej ta pompa sie nie zepsuje...za naprawe dalem 1770zl..
Pozdro

ustawie te walki bardziej dokladnie tak jak pisales oli80
no i szukam pompy...
dzieki za zainteresowanie
[ Dodano: 2011-07-06, 15:28 ]
Siemka:)
po dwoch miesiacach i wymianie pompy wtryskowej moja V6 dzisiaj przemowila

mam nadzieje ze juz wiecej ta pompa sie nie zepsuje...za naprawe dalem 1770zl..
Pozdro