[A6 C4] subwoffer Mazda 6 podłączenie - dalsza rezanina
-
Forum Audi A6 .
- robak26
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
To ja jeszcze zapytam.
Nie mam doświadczenia z subami.
No ,może "subkami" jak w tym przypadku.
Rozbierałem tego suba i zdziwiło mnie to, że nie jest on niczym wytłumiony.
Zawsze myślałem ,że tuba czy skrzynia musi być odpowiednio wytłumiona gąbką w środku czy też filcem na zewnątrz.
I znowu chce mi się poprawić fabrykę.
Można coś tam wkleić?
Czy to coś daje?
Nie mam doświadczenia z subami.
No ,może "subkami" jak w tym przypadku.
Rozbierałem tego suba i zdziwiło mnie to, że nie jest on niczym wytłumiony.
Zawsze myślałem ,że tuba czy skrzynia musi być odpowiednio wytłumiona gąbką w środku czy też filcem na zewnątrz.
I znowu chce mi się poprawić fabrykę.
Można coś tam wkleić?
Czy to coś daje?
-
Forum Audi A6 .
-
gość_
-
leonulim
Co do podłączenia zwykłego wzmacniacza pod sub bose zwróć uwage ilo Ω jest głośnik w wooferze bo zwykły wzmak ma 4 Ω a w bose potrafi być 2 Ω , ja sie na tym nie znam ale może ktoś podpowie czy to ważne czy nie .
Kamil zobacz jaki u mnie jest bangladesz z tym wzmacniaczem od omegi.
Tu widać kable na 2 basy ( subwoofery )
![Obrazek]()
![Obrazek]()
czincze widoczne sam wyciągałem żeby podłaczyć zwykły wzmacniacz .
[ Dodano: 2011-05-08, 08:15 ]
Kamil tu jest taki wzmak jak ja mamm .
http://allegro.pl/opel-wzmacniacz-bose-i1597384543.html
Kamil zobacz jaki u mnie jest bangladesz z tym wzmacniaczem od omegi.
Tu widać kable na 2 basy ( subwoofery )

czincze widoczne sam wyciągałem żeby podłaczyć zwykły wzmacniacz .
[ Dodano: 2011-05-08, 08:15 ]
Kamil tu jest taki wzmak jak ja mamm .
http://allegro.pl/opel-wzmacniacz-bose-i1597384543.html
Panowie w linku poniżej opisałem jak dokładnie zamontować ten subwoofer z mazdy. Troszkę namęczyłem się z usuwaniem świstu w głośniku przy pracującym silniku, ale udało mi się to ogarnąć i efekt jest naprawdę niezły.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 1#11407721
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 1#11407721
-
rafal149135
- Forum Audi A6 / A7

JVC to niestety zadna firma jezeli chodzi o CA a tym bardziej jezeli chodzi o sprzet z low endu tej marki... Druga sprawa nie wiem ile dales za tego suba ale za 190zł idzie kupic Magnata Xprees, za 250 Rockforda, jezeli dales cene przyblizona to powiem jedno - po co? Lepiej bylo zrobic samemu skrzynke i uwierz mi ze rozwalilo(i jakoscia i glosnoscia) by tego suba (SUB W KOLE? Skrzynka nie wygluszona?:|) na kawalki ale kazdy robi co chce i kazdy wydaje swoje pieniadze, tak jak wyzej piszesz jak robisz to rob porzadnie nie koniecznie drogo - ale porzadnie niestety tutaj ten sub to lipa. Przepraszam ale taka prawdatomkom1 pisze:wiecej i lepiej wystroisz wsio dajac jednak 4 chincze czyli sygnal suba i odzielnie tylne glosniki..zgoda ze wzmaka mozna wysterowac bezposrednio z filtrow w nim zamontowanych.jednak czesto moze byc tak ze wyjscie suba jest niezalezne z poziomu fadera...czyli jesli dasz sobie w czasie jazdy bardziej na przod bo z tylu babci przeszkadza glosna muzyka to jednoczesnie nie sciszysz suba.a tak by sie stalo gdybys podlaczyl tylko jednymi kablami czyli np tylko pod tyl z radia podlaczyc...pamietaj ze kabel sygnalowy musi byc bardzo dobrej jakosci.nie chodzi o straty sygnalu ale o zbierane gwizdy i zaklucenia z auta...odradzam kable za kilkanascie zl za 5 metrow...robisz?rob porzadnie...tu nie ma miejsca na polsrodki.sprzet nie musi byc mega drogi wazne zeby byl dobrej jakosci...
ze swojej strony polecam wzmaka jvc ktorego widziales u mnie w nogach pasazera...4x70w rms w cenie ok 230zl za nowy markowy sprzet to dobra cena...a zeczywiscie ci to wystarczy do tego wzmaka
-
Xionc
Trochę odkopię dla potomnych. Miałem Audi A6, teraz mam Mazdę 6. Ten sub ma wejście symetryczne. To znaczy, że sygnał ma zero (to samo co zasilania) plus i minus. Można podłączyć tylko zero i plus, ale wtedy gra tylko pół wzmacniacza. Można podłączyć chinch pod sygnał + i - ale nie wiem co się właściwie stanie. Najlepiej zrobić symetryzator sygnału audio.