[A6 C4] [100c4 2.0 1991] centralny nie otwiera
[A6 C4] [100c4 2.0 1991] centralny nie otwiera
Witam.Pojawił się problem z otwarciem drzwi bagażnika,ponieważ poprzedni właściciel złamał klucz w zamku(klapy) otwieranie następowało tylko z centralnego(z klucza bez pilota).Teraz coś padło i cetralny zamyka ale nie otwiera wszyskich drzwi i tym sposobem nie mogę dostać sie do kufra.Zajrzałem pod kanapę i stwierdziłem ,że pomka po przekręceniu kluczyka na zamknięcie podaje powietrze,ale po przekręceniu na otwórz słychać tylko małe cyknięcie i szlus.Jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jak dostać się do bagażnika?
Jan
Szukałem i szukam ,ale jakoś nie mogę znależć.Co do tej nieszczelności.Gdy jest nieszczelność to by i nie zamknął jak myślę.Nie słychąc żeby gdzieś syczało.W miedzyczasie byłem znowu przy aucie i w pewnym momencie otworzył(na 10 prób),I potem znowu to samo.szybki-ens pisze:było to już na forum.
Masz nieszczelność w jakiejś rurce
Poszukaj dokładnie bo temat był parokrotnie wałkowany
Jan
Chyba nie to.Ale po rozebraniu zrobiłem fotkę i powietrze uchodzi z tego czegoś (strzałka)szybki-ens pisze:zobacz tu:
a6-c4-avantsilowniki-c-zamka-i-klapki-p ... ight=klapa
P.s.
Po godzinnym spoglądaniu na moduł i dokładnym przyjrzeniu się ścieżkom zauważyłem jakby drobiny (kurzu,utlenionego aluminium??) przylegające między ścieżkami.Sciągłęm toto pędzlem,złożyłem i działa.(przynajmniej na razie,- zrobiłem z 20 prób).
Temat można zamknąć a napisałem to wszystko po to bo może kiedyś komuś się przydać.Wygląda nato ,że ta nieszczelność w tej cewce? jest celowa i potrzebna.
Pozdr.
Jan