witam wszystkich
mam takie pytanie
co moze byc przyczyną wyswietlania sie kontrolki rezerwy natomiast wskaznik pokazuje troche
mniej niz pół zbiornika i tyle jest. Jak to naprawic
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 20:06 przez audini, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
dzis zatankowałem znowu do pelna weszło 60 l czyli w zbiorniku powinno być o ile sie nie myle ok 20l i teraz poczekam moze tez bedzie ok a jak nie to trzeba bedzie zjrzec do zbiornika :roll:
strong4 pisze:Swoją drogą czy to możliwe żeby czujnik się zawieszał?
Mało prawdopodobne, prędzej zabrudzenie powoduje zaniżona bądź zawyżoną rezystencje to powoduje albo brak świecenia kontrolki albo jej ciągłe świecenie, również wytarty potencjometr będzie "oszukiwał".
a ja mam pytanie otoz czy jest jakas mozliwosc wylaczenia tej oczojebnej kontroli od rezerwy? mam bodajze polfisa (pokazuje drzwi otwarte, temp.) i troszke mnie denerwuje czasem jak nie moge zobaczyc temp., gdy jest rezerwa, tylko swieci mi dystrybutorek :-P
Ja tak miałem w Fordzie Fiesta... Wiem ,że to nie mozna porownywac Forda do Audi ale możliwe ze to tak samo jest skonstruowane :D Otóż w Fordzie miałem zbiornik pod tylnia kanapa i miałem bezproblemowy dostęp do niego. Otworzyłem go i okazało sie ,że to pływak jest lekko zanieczyszczony w miejscu w ktorym sie zgina, przeczściłem i wszystko wrociło do normy :lol: u nas o ile sie nie myle dostep do zbiornika jest z tyłu w bagazniku pod tym welurkiem :mrgreen: