Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 3.0TDI 225KM] Czujnik parkowania przód.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Robin 75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 3.0TDI 225KM] Czujnik parkowania przód.

Post autor: Robin 75 » 30 mar 2010, 22:35

Mam takie pytanie.
Może ktoś wymieniał czujnik parkowania z przodu lewy skrajny ,jaka jest trudnośc samodzielnej takiej naprawy czy muszę skorzystac z serwisu.Może ktoś posiada nr.katalogowy takiego czujnika,może udałoby się znaleśc coś poza serwisem.
Po kontroli VAG-iem wyszło że mam zwarcie do masy w tym czujniku :->

crn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: crn » 30 mar 2010, 23:06

Czujnik zdaje się ze jest jeden rodzaj. Kwestia tylko wpuecia w odpowiednie miejsce i powinien od razu zaskoczyć. Inna sprawa ze trzeba będzie pomalowac pod kolor zderzaka. Z wymiana nie ma problemu musisz tylko sciagnac zderzak, odpiac stary z przewodu wyjąć i wymienić. Jeśli chcesz to będę miał jeden taki czujnik na spredaz bo kupilem zderzak z kompletem a sam miałem tylko jeden walniety. Teraz mam zapasowe :)

Robin 75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robin 75 » 31 mar 2010, 09:28

crn pisze:Czujnik zdaje się ze jest jeden rodzaj. Kwestia tylko wpuecia w odpowiednie miejsce i powinien od razu zaskoczyć. Inna sprawa ze trzeba będzie pomalowac pod kolor zderzaka. Z wymiana nie ma problemu musisz tylko sciagnac zderzak, odpiac stary z przewodu wyjąć i wymienić. Jeśli chcesz to będę miał jeden taki czujnik na spredaz bo kupilem zderzak z kompletem a sam miałem tylko jeden walniety. Teraz mam zapasowe :)
Dzięki kolego za ofertę,jeszcze spróbuję go trochę przeczyścić,bo gdzieś czytałem na forum że może być kostka zaśniedziała , jak to nie pomoże to zgłoszę się do ciebie w celu kupna czujnika <piwo>

prezes1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: prezes1 » 28 kwie 2011, 21:06

Witam kolegów. Też mam zwarcie masy w lewym skrajnym przednim czujniku. Czy ktoś może mi pomóc i podać symbol czujnika. Dodam że to A6 C6, VIN WAUZZZ4F28N058896. Z góry dzięki !

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja