[A6 C6 3.0 Tdi] Wtryskiwacze 059 130 277 BD
[A6 C6 3.0 Tdi] Wtryskiwacze 059 130 277 BD
Moi drodzy, mam pytanie, wg. serwisu powinienem zakupić wtryskiwacze 059 130 277 BD (lub AH). Kontaktowałem się ze sprzedawcą wtryskiwaczy i powiedział, że nie ma w tej chwili dostępnych 059 130 277 BD ma natomiast podobno nowsze 059 130 277 BE.
Z rozmowy telefonicznej ustaliłem, że mają dokładnie takie same parametry.
Czy jest ktoś "kumaty" w tej sprawie i może mi podpowiedzieć czy można zastosować te z końcówką BE?
Gwarancja 12-mcy, cena 650+VAT/szt.
Pozdrawiam, NOVIK
Z rozmowy telefonicznej ustaliłem, że mają dokładnie takie same parametry.
Czy jest ktoś "kumaty" w tej sprawie i może mi podpowiedzieć czy można zastosować te z końcówką BE?
Gwarancja 12-mcy, cena 650+VAT/szt.
Pozdrawiam, NOVIK
================================
A6 C6 AVANT 3.0 DPF TIPTRONIC 280KM
HAPPY USER
A6 C6 AVANT 3.0 DPF TIPTRONIC 280KM
HAPPY USER

-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy ja miałem ten sam problem, co wybrać. Założyłem wtryski 059130277AR i autko chodzi perfekcyjnie. Cena wtrysków 650 zł/szt. Czy to china czy bosch to nie wiem, ale na pewno bosch też produkuje w chinach.
Rozbierałem skrzynie ZF z ciężarówek a w środku czujniki poziomu i temperatury oleju "china". To że coś jest wykonane zgodnie z normami ale w chinach nie znaczy że jest gorsze. Odwróć swojego laptopa i zobacz co tam pisze ? W 99% china.
Rozbierałem skrzynie ZF z ciężarówek a w środku czujniki poziomu i temperatury oleju "china". To że coś jest wykonane zgodnie z normami ale w chinach nie znaczy że jest gorsze. Odwróć swojego laptopa i zobacz co tam pisze ? W 99% china.
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Od pewnego czasu elementy zastępcze wtryskiwaczy, pompowtryskiwaczy, turbin jest produkcji chińskiej i niestety jakość tych elementów ZNACZNIE odbiega od fabrycznych oryginałów. Tutaj nie chodzi o to, że coś ma metkę "made in china" bo to ma pewnie 80-90% produktów które nas otaczają. Problemem nie jest miejsce produkcji, ale jakość użytych materiałów i technologia. Jak zregenerujesz turo na oryginalnych częściach garreta to taka turbina przy odpowiednim traktowaniu pochodzi zapewne 2-3 lata albo i dłużej, a od niedawna dostępne są niemal wyłącznie chińskie "odpowiedniki" za 1/4 ceny oryginału i takie turbiny rozpadają się po 3-4 miesiącach należytego użytkowania.
Dlatego IMO pewne elementy niestety trzeba kupić ORI aby nie płacić kilka razy.
Dlatego IMO pewne elementy niestety trzeba kupić ORI aby nie płacić kilka razy.
Original Audi A6 Werbung.
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
Witam
Obejetnie z jaka zalozymy koncowka
Najwazniejsze zeby wymienic komplet i auto bedzie smigac.Pozniej zostaje tylko nam tankowac na dobrych stacjach.
Przerabialem ten temat w swoim aucie ze znajomym mechanikiem.Zakladalismy uzywane w kompletach z roznymi numerami i na wszystkich auto smigalo. W koncu znalazlem nowe w hurtowni po upustach za 580zl netto z koncowka BE i auto smiga juz drugi rok
Pozdrawiam
Obejetnie z jaka zalozymy koncowka
Najwazniejsze zeby wymienic komplet i auto bedzie smigac.Pozniej zostaje tylko nam tankowac na dobrych stacjach.
Przerabialem ten temat w swoim aucie ze znajomym mechanikiem.Zakladalismy uzywane w kompletach z roznymi numerami i na wszystkich auto smigalo. W koncu znalazlem nowe w hurtowni po upustach za 580zl netto z koncowka BE i auto smiga juz drugi rok
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
ja podałem alfabetycznie i sądzę ze B i BA równieżMaTyS pisze:Oj Beyca trochę namieszałeś, jest tak:
Q >>AA>>AB>>AH>>BD

http://www.kolmot.com.pl/index.php?prod ... rod_id=380
http://stock-available-automotive.blogs ... -rail.html