Koledzy może ktoś się orientuję.. wczoraj postanowiłem zalać autko PB 98 do pełna ale weszło tylko 65L wskaźnik pokazywał przed nalaniem prawię rezerwę jedynie jak trochę pojeździłem to się troszkę podnosił ale to ze względu na LPG zawsze tak było.
Możliwe, że jeszcze tyle miałem paliwa w zbiorniku? O ile mi wiadomo to w moim autku zbiornik powinien mieć pojemność 82L a paliwa weszło jak na 70L.
Miał ktoś podobną sytuację albo wie dlaczego tak się stało?? Chyba, że rezerwa ma 15L..
[ A6 C5] Paliwo w zbiorniku..
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[ A6 C5] Paliwo w zbiorniku..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Paliwo: Diesel
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Myślałem że wszystkie A6 C5 mają jednakowe zbiorniki: 70L...arkadiuso pisze:O ile mi wiadomo to w moim autku zbiornik powinien mieć pojemność 82L a paliwa weszło jak na 70L.
arkadiuso, moża spr.i podaje z dokładnością do 0,5 litra. Auto stawiasz na płaskim i poziomym terenie (żeby miało to sens) i chyba jak wejdziesz w moduł deski rozdzielczej to tam musisz poskakać po kanałach (nie pamiętam który dokładnie).
W trasie kiedyś przejechałem na pełnym baku 710km, komp wskazywał że jeszcze 20km pojedzie ale wiedziałem że to już opary. Zatankowałem do pełna i dystrybutor pokazał że zatankowałem 72L. Wtedy zwróciłem uwagę kasjerowi, że oszukują klientów itd. Ten mnie przekonywał że 70L wchodzi do zbiornika, a kolejne 2-3L wejdą w rurkę gdy tankujemy pod sam korek.Armani85 pisze:Do mnie weszlo max 67L , tankowanie pod korek , liczac oszustwa stacji weszlo jakies 65L z ta rezerwa roznie bywa , zalezy jak ustawisz u mnie jest 7-8L
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
arkadiuso, może nie zauważyłeś w moim poprzednim poście: wchodzisz w moduł deski rozdzielczej i przeskakujesz przez kanały aż dojdziesz do tego od zawartości baku pokazanej w litrach z dokładnością do 0,5 litra. Może to być kanał nr 16, ale nie pamiętam, mimo to na pewno tam znajdziesz.
Sorki, nie mogę tego szybko zweryfikować bo nie mam kabla przy sobie...
Sorki, nie mogę tego szybko zweryfikować bo nie mam kabla przy sobie...