Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Wymiana linki podnoszacej szybe pasazera - POMOCY.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
sickindian
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Wymiana linki podnoszacej szybe pasazera - POMOCY.

Post autor: sickindian » 20 mar 2011, 22:43

Witam wszystkich,

Kupilem ostatnio na ebayu zestaw naprawczy do podnoszenia szyby szyby od strony lewej pasazera(anglik) tj. linka, slizgi, i nowe kolko na ktorym jest nawinieta linka.

Od samego poczatku mialem problem z wlozeniem linki w odpowiedniej konfiguracji i musialem obciac pancerz od linki ok 1.5cm zeby wogole moc ja wlozyc co wiecej slizgi mialy ogromny opor wiec wstawilem stare slizgajace sie bez problemu..

Czy ktos tu z obecnych klubiczow moglby mi pomoc i wstawic zdjecia jak wygladaja u was sprezynki regulujace napiecie linki(jak bardzo dlugosc sprezyny sie zmienia wymiar rowniez bylby mile widziany) jak rowniez podac instrukcje jak to zrobic poprawnie krok po kroku poniewaz znowu slysze zgrzytanie wiec pewnie zrobilem cos nie tak bo szyba podnosi sie tylko do polowy i potem sie blokuje i trzeba jej dopomoc.

Dodam jeszcze ze przeszperalem to forum i sa jedynie niewielkie wzmianki o linkach gdzie ludzie je wymieniali.

Z gory dziekuje.
Adrian

Awatar użytkownika
Oscar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oscar » 21 kwie 2011, 00:52

jeśli słyszysz zgrzyt to pewnie linka jest rozszczepiona wyjmij szybę z ramka i wtedy opuszczaj szybę i podnoś to zobaczysz co jest ja myślałem ze kamień mi wpadł i obciera i smaru nie żałuj
Oscar-Mario
usunieto pkt 29 regulaminu
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja