[A6 C4 AEL] nie grzeją lusterka i spryski szyby przedniej
co do sprawdzania mat grzewczych spryskiwaczy itp działa to wszystko jak rezystor oporowy który przy przepływie prądu oddaje ciepło
jak sprawdzić czy jest ok ?
miernik elektryczny będzie narzędziem koniecznym
pierwsze przejście , plus i minus np maty musi być połączony
(w miernikach są zakresy nawet z dźwiękiem sygnalizującym przejście)
to mówi nam że mata nie ma przerwy w obwodzie a prąd przepływa przez obwód
potem nastawiamy miernik na zakres mierzenia rezystancji obwodu omomierz
wskazanie musi być większe od zera jeśli pokaże zero mówi nam to o zwarciu w obwodzie
jeśli pokaże bardzo małe wartości znaczy to że nasza mata powoli ma się ku końcowi bądź obwód naszej maty się skrócił (przepalone ścieżki w szybie)
co do rezystancji nowej maty najlepszym sposobem jest podjechanie z miernikiem do sklepu i zmierzenie jej, podejrzewam że nawet serwis nie wie ile ona powinna wynosić chyba że będzie z wami rozmawiał elektryk z serwisu który ma pojęcie o elektryce i dobrą pamięć do cyfr
tyle mojej własnej wiedzy
jeśli się mylę proszę poprawić mnie
jak sprawdzić czy jest ok ?
miernik elektryczny będzie narzędziem koniecznym
pierwsze przejście , plus i minus np maty musi być połączony
(w miernikach są zakresy nawet z dźwiękiem sygnalizującym przejście)
to mówi nam że mata nie ma przerwy w obwodzie a prąd przepływa przez obwód
potem nastawiamy miernik na zakres mierzenia rezystancji obwodu omomierz
wskazanie musi być większe od zera jeśli pokaże zero mówi nam to o zwarciu w obwodzie
jeśli pokaże bardzo małe wartości znaczy to że nasza mata powoli ma się ku końcowi bądź obwód naszej maty się skrócił (przepalone ścieżki w szybie)
co do rezystancji nowej maty najlepszym sposobem jest podjechanie z miernikiem do sklepu i zmierzenie jej, podejrzewam że nawet serwis nie wie ile ona powinna wynosić chyba że będzie z wami rozmawiał elektryk z serwisu który ma pojęcie o elektryce i dobrą pamięć do cyfr
tyle mojej własnej wiedzy
jeśli się mylę proszę poprawić mnie