Wie ktoś o co może chodzić ? Proszę o pomoc
[ A6 C5] Wymiana tarcz zegarowych w audi a6 c5
[ A6 C5] Wymiana tarcz zegarowych w audi a6 c5
Witam, wczoraj zabrałem się do wymiany tarcz w zegarach. Wszystko ok, tarcze ładnie pasują, lecz nie działają wskazówki zegarów ... Kilometry wszytsko ładnie wyświetla.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 22:36 przez Damianooo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
siema wez jeszcze raz odłacz licznzik i jeszcze raz go podłącz oczywiście jesli jeszcze tego nie robiłeś
jest jeszcze 2 opcja to że zrobiło się jakieś zwarci i będziesz musiał wymienić sam obrotomierz ja miałem takie same obiawy co do obrotomierza i oprocz tego reszta mi nie działała i musiałem wymieniać na nowy licznik
tego nie wiem podjedz do jakiegos elektromechanika i się dowiedz a tak pozatym na allegro jesli dobrze poszukasz to bez problemu znajdziesz jakis licznik na młe pieniądze ja jak szukałem to nawet za 60 zl moglem kupic z anglika tylko ze ja szukałem typowo tego samego numeru licznika bo wymieniałem cały a u ciebie to kwestja przełożenia obrotomierza 
jesli chcesz zmienić cały licznik to bedziesz musiał ptrzekodować wszystko ze starego właśnie miedzy innymi stan kilometrów i immobilajzer
koszt okolo od 200 do 300 maxymalni za robocizne
ja za swoj licznik zapłaciłem okolo 280 zl ale miałem problem bo najpierw zakupiłem zły od dieesla a u mnie nie działał obrotomierz i nie miałem z czego przełożyć a na nastepne koszta typu nowy obrotomierz i roboty wiecej nie chciałem się nararzac i kupiłem następny licznik i okazał siędobry 
wiesz ja wpisałem w allego : audi a6 c5 cześci i do kazdego sprzedającego pisałem e-maila bo czesto nie wystawiają wszystkich czesci i tak przewznie najtaniej się kupuje
wiesz ja wpisałem w allego : audi a6 c5 cześci i do kazdego sprzedającego pisałem e-maila bo czesto nie wystawiają wszystkich czesci i tak przewznie najtaniej się kupuje
-
Esiaczek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Czy montował ktoś z was zamienniki tarcz dostępnych w popularnym serwisie aukcyjnym ? Sprzedający oferuje europejskie tarcze dla właścicieli angielskich zegarów. Interesują mnie takie, tylko nie wiem czy nie odbiegają w rzeczywistości od oryginałów. Chcę sobie zrobić lifting zegarów. Aktualnie mam zegar analogowy, czerwone podświetlenie, ikonki w zegarach( napis czarny a obwódka podświetlona, pełny fis czerwono - żółty. Chcę wrzucić zegarek elektroniczny taki jak w golfie 4 z tym że cyfry będą świeciły a nie tło, białe podświetlenie zegarów, ikonki AIR BAG itp mają świecić, a nie obwódki, na koniec FIS z podświetleniem biało czerwonym. Tylko te tarcze, czy są jak oryginały