Zapalnikiem do zabrania się za nie był incydent jaki miał miejsce w zeszłym tygodniu podczas powrotu do domu. Przy prędkosci około 110 km/h wszedłem spokojnie w zakręt który pokonuję dwa razy dziennie od 11 miesięcy. Ponieważ w/w zakręt jest na wiadukcie ma charakterystyczne dla polskich dróg łączenia(szczeliny dylatacyjne) i na jednej z nich koło wpadło w takie drgania że wyrwało mi kierę z rąk <szok>( co spowodowało że prawie popuściłem w gacie

Zaczęły się poszukiwania części. ÂŻeby nie wracać co jakiś czas to tematu poszedłem po całości

-wahacze febi x 2 396 pln kpl.
-gumy na stabilizator febi x2 20pln
-gumy w wahacz do staba febi x4 35pln
-końcówki przekładni febi x2 60pln
-łożyska Mc person febi x2 40pln
-poduszki Mc person febi x2 104pln
-metalowe i gumowe przewody hamulcowe przód x4 firmy nie kojarzę 100pln
-plus ORI wszystkie śruby i nakrętki do wymiany ww elementów w ASO Noma2 koszt tylko <szok> 80 pln
Podane ceny po rabatach z racji miejsca pracy

Już nie mogę się doczekać soboty jest pozwolenie więc zostaje tylko praca praca praca.
Postaram się wrzucić w niedzielę zdjęcia z prac i ewentualne spostrzeżenia.
Na razie wyszło 835 pln za same części robocizna we własnym zakresie po robocie zostanie zrobić zbieżność i cieszyć się ciszą. Następny w kolejce rozrząd. Miało być odwrotnie ale życie jest ważniejsze.
A jako ciekawostkę podam że ORI wahacz kosztuje 1150 pln <szok> <szok> <szok> i to po 15% rabacie