Koledzy chciałbym was zapytać o poradę..
Dodam ze po zakupie auta V-max to 130 przy 3000 Rpm
- wymieniłem rozrzad filtry oleje
- wymieniłem N75 na nowy pierburga v-max wzrósł do 160.. auto ciągło powyżej 3 tys obr
Ustawiłem sie z facetem na wymiane wtrysków 216 Bosio + chipsa..
Będąc na miejscu zhamowalismy auto... moim oczą ukazało sie 68km i 180Nm

po wymianie wtrysków 216tek Bosio pokazało sie 80km i 220 Nm
Po założeniu kompa 16bit AHU i zrobieniu modyfikacji 90km i 240Nm
za każdym razem batory straszny powyzej 3000 RPM
Na samym początku juz gdy zrobilismy logi facet stwierdził ze przepływka juz troche nie domaga powyżej 3000 rpm i z tąd ta słaba moc bo brakuje powietrza w górnym zakresie obrotowym silnika ale co do momentu który powienin być z dołu to on niewie co jest grane i czemu taki słaby.. bo z samego dołu to powinien miec takie buta ze hej.. przy tej dawce paliwa i takiej ilosci powietrza jak on to stwierdził.. dodam tylko iz turbo tłoczyło tyle ile mu facet zadał wiec Turbo jest OK.. paliwa też było wystarczajaco.. wtryski nowe.. pompa nie cieknie.. Facet sprawdzał rózne ustawienia.. modyfikował podpinał i sprawdzał auto na hamowni kilkanascie razy... po czym stwierdził ze on niewie co jest grane i bezsensu zebym mu płacił za kompa od ahu i chipa.. jak przyrostu prawie nie ma.. a obojetne co by nie zmienił to batory jak niewiem co.. ujmujac mu paliwa zmniejszajac dymienie.. auto wcale nie reagowało.. batory jaki był tak był dalej a auto słabło.. finał był taki ze założył mi kompa którego miałem...zapłaciłem mu za wtryski +chamownie.. i pojechałęm nieco zniesmaczony do domu.. ehh.. dodam też ze kata nie ruszałem ale na bank jest drożny bo auto wkręcało sie normalnie i wydmuchiwało spaliny.. facet mówił też moze ze kolektor ssacy moze byc juz zawalony z tad słaba moc... jeden popychacz podobno też mi lekko klepie.. czy on też mógłby bys powodem owego spadku mocy ?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.. pozdrawiam