[A6 c4 avant] centralny z pilota-problem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[A6 c4 avant] centralny z pilota-problem
Witam,
przeglądam forum,nie znajduję odpowiedzi :
Wczoraj kupiłem audi, dziś kompletuję rzeczy, których nie bylo/które nie działały.
W obu kluczykach(oryginalnych) są diody na podczerwień. Między drzwiami po obu stronach są czujniki centralnego. Wsadziłem nowe baterie, pilot emituje sygnał bez zastrzeżeń (widzę go na wyświetlaczu telefonu), auto nie reaguje.
W zasadzie nie wiem czy jest alarm, bo go nigdy nie słyszałem:)
Wykonałem polecane na forum czynności mające zsynchronizować kluczyk z autem, ale to nic nie dało (Przekręcanie w zamku drzwi z wciśniętym guzikiem, oraz w zapłonie).
Auto zamyka się z kluczyka i włącza się jakaś dioda na panelu, mruga ukryta gdzieś pod przyciskiem świateł awaryjnych.
Jak spasować kluczyk by centralny działał normalnie na odległość? Da się to w ogóle? A może w tym aucie tego po prostu nie ma i jest to jakaś nędzna imitacja? Kluczyk jest jednoznacznie OK. co zrobić?
z góry dziękuję za odpowiedź (wyczerpującą i na temat:) )
pozdrawiam,
EaserVW
przeglądam forum,nie znajduję odpowiedzi :
Wczoraj kupiłem audi, dziś kompletuję rzeczy, których nie bylo/które nie działały.
W obu kluczykach(oryginalnych) są diody na podczerwień. Między drzwiami po obu stronach są czujniki centralnego. Wsadziłem nowe baterie, pilot emituje sygnał bez zastrzeżeń (widzę go na wyświetlaczu telefonu), auto nie reaguje.
W zasadzie nie wiem czy jest alarm, bo go nigdy nie słyszałem:)
Wykonałem polecane na forum czynności mające zsynchronizować kluczyk z autem, ale to nic nie dało (Przekręcanie w zamku drzwi z wciśniętym guzikiem, oraz w zapłonie).
Auto zamyka się z kluczyka i włącza się jakaś dioda na panelu, mruga ukryta gdzieś pod przyciskiem świateł awaryjnych.
Jak spasować kluczyk by centralny działał normalnie na odległość? Da się to w ogóle? A może w tym aucie tego po prostu nie ma i jest to jakaś nędzna imitacja? Kluczyk jest jednoznacznie OK. co zrobić?
z góry dziękuję za odpowiedź (wyczerpującą i na temat:) )
pozdrawiam,
EaserVW
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam kolegę spróbuj tego jest po polsku http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm.
POWODZENIA.
Jak nie zadziała to daj znać sprobujemy czego innego.
Jeszcze jedno do tych procedur musisz się przyłożyć ,wykonuj dokładnie jak napisano mi za pierwszy razem 4 razy próbowałem.
POWODZENIA.
Jeszcze jedno do tych procedur musisz się przyłożyć ,wykonuj dokładnie jak napisano mi za pierwszy razem 4 razy próbowałem.
- lukaszg8
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
przypuszczam że nie wiedział nawet :-P on zajmował sie zakładaniem rożnych rzeczy w środku :lol: przez jakieś dziwne mieszki ze szmatki po jakieś myrdające się delfinki a najgorszą zbrodnia jaką zrobił to jakaś cudowna tjuningowa kierownicaMarianoit pisze:Sprzedający nie pochwalił się co takie cudo potrafi? :-D

Audi 100 C4 Avant 94'r
- bartek915
- Forum Audi A6 / A7
To samo miałemlukaszg8 pisze:a ja się zastanawiałem czemu mi K*** ta latarka nie świeci :mrgreen: a tu taki cud techniki :mrgreen: muszę z tym pokombinowaćgolob pisze:Tak to jest właśnie kluczyk ze sterowaniem c.zamkiem na podczerwień.![]()

80 B2 81' 1.8i 82kW
A6 C4 97' 2.5 TDi 85kW
A6 C5 00' 2.5 TDi 110kW
A6 C4 97' 2.5 TDi 85kW
A6 C5 00' 2.5 TDi 110kW
w moim przypadku metoda nr 1 zadzialala idealniemario1278 pisze:Witam kolegę spróbuj tego jest po polsku http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm.
POWODZENIA.

dziekuje