Witam
Na czym polega wymiana tylnej szyby w A6 C5 2000r. ?
[ A6 C5] Wymiana tylnej szyby
Wklejenie szyby nie jest ogólnie drogie.ale musisz ją bardzo dobrze spasować przedewszystkim dobrze rozprowadzić klej żeby z jednej strony nie było za wiele. Mi wymieniali i niestety jest krzywo
Ale takie jest życie a zauważyłem to pół roku po wymianie. No i zeby kawałki starej nie zostały wśrodku klapy. I powinno być git 

Moja niunia
Dzieki za inforamcje
Własnie mi wymieniają koszt: 150zł szyba podgrzewana z anteną od radia + 100zł robocizna.
A jeszcze pochwale się jak ją pobiłem ;D
Późnym wieczorem wkładałem kurtkę do bagażnika i traf tak trafił że kieszeń z kroplami do nosa w środku zawieruszyła się między szybą a szparą od bagażnika i podczas zamykania szyba poszła.
Własnie mi wymieniają koszt: 150zł szyba podgrzewana z anteną od radia + 100zł robocizna.
A jeszcze pochwale się jak ją pobiłem ;D
Późnym wieczorem wkładałem kurtkę do bagażnika i traf tak trafił że kieszeń z kroplami do nosa w środku zawieruszyła się między szybą a szparą od bagażnika i podczas zamykania szyba poszła.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
raczej kleju nieda sie zle rozprowadzić ,masz do tego wyciskarke (ja posiadam na powietrze , kompresor) taki pistolet wypuszcza ciagle taka sama ilośc kleju i z taka sama predkoscią
bardzow azne jest po wycieciu szyby usunać stary klej Z karoseri specjalnym ostrym nożem , pozniej odtłuscic dobrze , połozyć specjalny podkład zwanym primer , Na nowa szybe tez dajemy takowy podkład , pozniej klej i wklejamy
proste jak ................

bardzow azne jest po wycieciu szyby usunać stary klej Z karoseri specjalnym ostrym nożem , pozniej odtłuscic dobrze , połozyć specjalny podkład zwanym primer , Na nowa szybe tez dajemy takowy podkład , pozniej klej i wklejamy

Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska