[ A6 C5] Czy ta instalka trochę pociągnie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C5] Czy ta instalka trochę pociągnie?
Witam wszystkich,
kupiłem Audi A6/C5 z silnikiem 2.8 193KM, auto ma instalacje gazową:
Reduktor: KME Silver
Zbiornik: IRENE
Układ sterujący: Diego G3
Listwa wtryskowa: Valtec 3ohm
Instalacja założona 08.10.2009 i ma przejechane 30tys km.
Czy ta instalka da rade w tym aucie czy może coś trzeba z nią zrobić?
Na trasie przy prędkościach 90-100km/h komputer pokładowy pokazał spalanie 7l,2litra na 100km. Nie wiem ile z tego spalił gazu ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile w takim razie tego gazu powinien spalić skoro benzyny powinno zejść 7.2 litra.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
kupiłem Audi A6/C5 z silnikiem 2.8 193KM, auto ma instalacje gazową:
Reduktor: KME Silver
Zbiornik: IRENE
Układ sterujący: Diego G3
Listwa wtryskowa: Valtec 3ohm
Instalacja założona 08.10.2009 i ma przejechane 30tys km.
Czy ta instalka da rade w tym aucie czy może coś trzeba z nią zrobić?
Na trasie przy prędkościach 90-100km/h komputer pokładowy pokazał spalanie 7l,2litra na 100km. Nie wiem ile z tego spalił gazu ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile w takim razie tego gazu powinien spalić skoro benzyny powinno zejść 7.2 litra.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
możliwe że pokazuje tyle na komputerze, utrzymując stałą prędkość bez nagłego hamowania i przyspieszania normalnie że Ci do tylu zejdzie.
Moja 2.6 z 5 osobami na pokładzie, bagażem i klimą w trasie 9 spaliła przy normalnej jeździ.
a fis przypadkiem nie pokazuje Ci spalanie benzyny?? gaz masz pod niego podpiety??
Mi się wydaje że to 7.2 to może być ilość jeśli chodzi o benzynę.
Moja 2.6 z 5 osobami na pokładzie, bagażem i klimą w trasie 9 spaliła przy normalnej jeździ.
nie wiem kto tak przyjmuje ale ja się nie zgodzę. Wzrost spalanie gazu w SPAM do benzyny to jakieś 10-15% przy prawidłowych ustawieniach.Wujek-West pisze:przyjwlo sie ze np na spalanie benzyny 10 litrow to gazu gdzies 15 ,16 litrow
a fis przypadkiem nie pokazuje Ci spalanie benzyny?? gaz masz pod niego podpiety??
Mi się wydaje że to 7.2 to może być ilość jeśli chodzi o benzynę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie powiem Ci czy jest na to jakiś sposób bo nie mam tego u siebie w audi ale ja bym kombinował. Jechał bym 100km/h po prostej drodze na stałych obrotach i włączył chwilowe spalanie, na takiej jeździ przełączałbym kilkakrotnie pb/lpg i zobaczył jaka reakcja.A jak ma sprawdzić czy to gaz czy benzyne mi pokazuje na FISie?
Albo jeszcze inaczej. Zatankuj do pełna lpg, zrób 100km i dobij do pełna i porównaj wskazanie dystrybutora z wskazaniem komputera
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Nie dotankuje na tej samej bo tankowałem w innym miescie ale to i tak za dużo nie da bo chciałem skasować inspekcje oleju i wyzerowałem licznik:/
[ Dodano: 2011-04-20, 14:12 ]
Sprawdziłem spalanie i w miescie wyszło równo 13litrów, Fis natomiast pokazał 12 litrów. Czyli różnica między komputerem a realnym to litr. Wszystko ok czy jechać regulować?
[ Dodano: 2011-04-20, 14:12 ]
Sprawdziłem spalanie i w miescie wyszło równo 13litrów, Fis natomiast pokazał 12 litrów. Czyli różnica między komputerem a realnym to litr. Wszystko ok czy jechać regulować?