Nieszczelne drzwi przednie/przeciek powietrza [A6 C5]
Nieszczelne drzwi przednie/przeciek powietrza [A6 C5]
Witam, Panowie nie wiem czy to odpowiedni dział, ale jestem juz dawno na forum lecz żadko tu zaglądam, a tematów w sumie nigdy nie zakładałem, wiec jezeli jest w złym miejscu to przepraszam z góry.
Pytanie brzmi: Choć swoją audi mam juz jakis czas to zastanawia mnie pewna rzecz, gdy jade powyzej 100km/h to w szybach zaczyna "przeciekac" wiatr czyli zwyczajnie lekko szumiec, nie jest to mocne szumienie, aczkolwiek zastanawia mnie jak wygląda sytuacja u innych urzyktowników tego modelu, interesuje mnie kazdy detal. PRoszę o pomoc, poniewaz nie wiem co robic, czy da sie to jakos uszczelniec/zlikwidowac czy po prostu auto mogło byc bite choc oglądało je z 20 osób i nikt niczego sie nie dopatrzył. Proszę o pomoc i dziękuję.
Pytanie brzmi: Choć swoją audi mam juz jakis czas to zastanawia mnie pewna rzecz, gdy jade powyzej 100km/h to w szybach zaczyna "przeciekac" wiatr czyli zwyczajnie lekko szumiec, nie jest to mocne szumienie, aczkolwiek zastanawia mnie jak wygląda sytuacja u innych urzyktowników tego modelu, interesuje mnie kazdy detal. PRoszę o pomoc, poniewaz nie wiem co robic, czy da sie to jakos uszczelniec/zlikwidowac czy po prostu auto mogło byc bite choc oglądało je z 20 osób i nikt niczego sie nie dopatrzył. Proszę o pomoc i dziękuję.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2011, 21:48 przez szponnn, łącznie zmieniany 2 razy.
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
no właśnie u mnie jest podobnie - uszczelka ok i szyby domykają się dobrze z tego co zauważyłem.
[ Dodano: 2011-04-07, 18:29 ]
HattoriHonza, więc uszczelki mogą się kończyć ? Można coś z tym zrobić ? Kupić nowe?Jaki fachowiec jest w stanie coś takiego zrobić? Gdzie szukać uszczelki? Kurcze zależy mi żeby szumu nie było
[ Dodano: 2011-04-07, 18:29 ]
HattoriHonza, więc uszczelki mogą się kończyć ? Można coś z tym zrobić ? Kupić nowe?Jaki fachowiec jest w stanie coś takiego zrobić? Gdzie szukać uszczelki? Kurcze zależy mi żeby szumu nie było

- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
Miałem to samo. Auta mają swoje lata. W tych latach drzwi były otwierane i zamykane sryliard razy. Drzwi lekko opadły, ramka się odkształciła. Rozkręcacie boczek i na dole są 2 śruby trzymające ramkę. Między drzwiami a ramką są kliny. Luzujecie troszkę śruby, wsuwacie kliny głębiej i po kłopocie.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2015, 20:43 przez -=Rafal=-, łącznie zmieniany 1 raz.
Jejku, chłopaki dzięki, myślałem że to już będzie lipa na maksa
Dziękuję
Kogos poproszę i bedziemy kombinowac bo samemu to ja nie zrobie nic bo nie mam do tego drygu
jednak gdyby komuś przyszła na myśl inna opcja ze swojego przypadku to bardzo byłbym wdzięczny gdyby napisał, bo jak juz zacznę rozkręcać to bym przetestował wszystkie opcje jeżeli któraś zawiedzie 

Dziękuję

Kogos poproszę i bedziemy kombinowac bo samemu to ja nie zrobie nic bo nie mam do tego drygu

- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
G?eneralnie nie regulowałem tylko na klinach ale również podniosłem całą ramę (popuściłem sruby i jedna osoba podnosiła a ja dokręcałem) i nie wiem czy w tym nie popełniłem błędu.
Wydawało mi sie ze jak podniosę całą ramę to szyba będzie lepiej wchodzić w uszczelkę i w sumie byłem tego przekonany a tu zonk szumi bardziej
Czy to mogło być przez to podniesienie ?

Czy to mogło być przez to podniesienie ?