[ A6 C5] Alarm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C5] Alarm
Jak sprawdzić czy w mojej A6 jest alarm. Jeśli zamykam auto z pilota to mrugają kierunki ale ze nic w świecie nie wiem jak sprawdzić czy był tam montowany alarm. Mam pilot dwuprzyciskowy.
A może w standardzie były alarmy montowane?
A może w standardzie były alarmy montowane?
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Nie masz alarmu. Ja też nie mam;p Ostatnio myślałem, że mnie szlag trafi. Szczęście, że pod komendą policji... Zostawiłem samochód i poszedłem, za godzinę wracam, a tam otwarta na oścież szyba pasażera. Wtf? Nie wiem. Ale żadnych syren nie było. Wsadziłem głowę żeby sprawdzić co mi zajumali - nic. Ale żadnych syren, nic. Okno też nei mam pojęcia jak się otworzyło, bo głównie z zamkniętymi jeżdżę - ale to inny temat;p W każdym razie alarm w standardzie NIE był.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
ja tez dzis sprawdzalem i raczej nie mam. Mam jakiś czujniczek po stronie kierowcy przy słupku i tylko z tej strony, ale nie wiem co to jest. Na pewno nie alarm. Chyba ze sie dłuzej uzbraja
Wygląda to cos jak jakiś fotorezystor czy cos podobnego - swoja droga mam automatyczne zalaczanie swiatel po zmroku, ale swiecilem w to ustrojstwo latarką i reflektoryw nocy nie gasły

Zamknąć się w środku i po około 30s poruszyć się. Alarm uzbraja się po około 20s. Jeśli masz alarm to masz w drzwiach w tapicerce przy szybie czerwoną diodę mrugającą po zamknięciu.
Inny sposób to zamknąć auto i otworzyć plastikowym kluczykiem (serwisowym/wzorcowym).
Ten przycisk na słupku po stronie kierowcy to wyłącznik czujników ruchu. Jak zamykasz auto a w środku zostawisz np. psa czy inna osobę to mógłby alarm się załączyć. Wciskasz przycisk i nie reaguje na ruch wewnątrz.
Inny sposób to zamknąć auto i otworzyć plastikowym kluczykiem (serwisowym/wzorcowym).
Ten przycisk na słupku po stronie kierowcy to wyłącznik czujników ruchu. Jak zamykasz auto a w środku zostawisz np. psa czy inna osobę to mógłby alarm się załączyć. Wciskasz przycisk i nie reaguje na ruch wewnątrz.