Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Servis] Piaseczno (rozrząd 2.5 TDI 150 KM)

ODPOWIEDZ
Irek wawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Servis] Piaseczno (rozrząd 2.5 TDI 150 KM)

Post autor: Irek wawa » 13 mar 2009, 17:40

Witajcie,

Właśnie odebrałem swoje autko po wymianie rozrządu (przy 162 tyś.)

Polecam warsztat, w którym to robiłem:
Nowacki i syn, Piaseczno, ul. Syrenki 3

Jest to dawny serwis Mercedesa. Dostałem do nich namiar od znajomego, który robi u nich swoje Mercedesy od 15 lat. Ponieważ nie są już "dedykowani" to robią inne marki też.

Na początku byłem na nich zły, bo wymiana rozrządu z pompą wodną i wszystkich części z tym związanych miała trwać cały dzień. W sumie się okazało, że wszystko trwało dwa dni. Tłumaczyli, że coś jeszcze - jakieś paski - było do wymiany i musieli na nie czekać, i że robią dokładnie. Myślałem, że to ściema w stylu "ten typ tak ma" :) Jednak już po kilkudziesięciu metrach od bramy wyjazdowej poczułem, że autko jest dużo żwawsze, a po kilku kilometrach zorientowałem się, że komputer pokazuje średnie spalanie (po wyzerowaniu danych przeze mnie) o ponad 1 litr/100 km (!) mniejsze! Poprzednio cykl mieszany to ok. 9.4 a teraz ok. 8.2!

Okazało się, że przy poprzedniej wymianie rozrządu mechanizm został źle złożony - chyba chodziło o przesunięcie się koła. Efekt jest naprawdę niesamowity! Więc uwierzyłem im, że robią dokładnie :) O tym, że autko jest cichsze nie wspomnę ;)

Dlatego polecam!

tysont6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tysont6 » 29 mar 2009, 22:55

ja jutro oddaje do wymiany rozrządu , i mam pytanko czy bez urzycia komputera da sie dokładnie na tak zwane oko ustawić rozrząd w 2.5 tdi 110kw 150ps?

yourNIGHTMARE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yourNIGHTMARE » 29 mar 2009, 23:50

Swieta racja. Sam jestem tego zywym dowodem. Dobry mechanik posiada odpowiedni sprzet, o czym wspomina Piotruś, powyzej. Sam widzialem jak to wyglada i powiem szczerze, ze pierwszy raz w zyciu takie cos widzialem. Mala skrzyneczka z odpowiednimi przyzadami. Co do gwintow to niestety zmora aluminiowych elementow. Jednak po wkreceniu sprezynek "Helicol" wytrzymalosc tych gwintow wzrasta trzykrotnie :lol: Warto takie sprezynki wkrecic tez w blok gdzie ida swiece. Ta sama bolaczka, a problem mozna latwo rozwiacac no i tanio ;-)

Awatar użytkownika
jacek_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacek_m » 04 kwie 2011, 08:00

Także mogę polecić ten warsztat . Naprawiałem tam swoją "laleczkę" ze zdjęcia. :| Jeśli chodzi o MB - to ceny przeglądów "grubo" o polowe mniejsze niż w ASO. Dla stałych klientów drobne naprawy w cenie zakupionych części (wymiana paska wieloklinowego wraz z nim 100 pln) i w dodatku bez żadnego umawiania.

Ogólnie byłem zadowolony nawet bardzo.
A6 C7 2.8FSI Avant Multitronic
Suzuki Sixteen 150
Harley Davidson Dyna Street Bob FXDB'2015, Black Denim

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 04 kwie 2011, 08:26

Piotruś, Ty sie zajmujesz takową wymianą rozrzadu??
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 05 kwie 2011, 09:59

chodzi mi tylko i wyłacznie strona praktyczna , bo tylko tak da sie to wymienic , ja sie nieznam wogóle na tym , i chciał bym aby ktoś znajacy sie na żeczy mógł sie fachowo zaopiekować moja v6 i od dluszszego czasu szukam dobrego mechanika , znajacego sie na tych silnikach , a musze wymienic rozrzad i jezeli to niejest problemem chcial bym aby taka osoba jak ty mogła to zrobić :) i ogólnie posluchać tego silnika co mu jeszcze w sercu stuka:) aby na pszyszłość mnie nie zawiodła i nie narobiła niespodziewanych ogromnych wydatków
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska

Rabol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabol » 08 kwie 2011, 14:29

Ile zapłaciłeś za wymianę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja