Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] [A6 C5]

Elektryka
ODPOWIEDZ
mamba75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] [A6 C5]

Post autor: mamba75 » 02 kwie 2011, 16:13

witam od wczoraj mam takie przypadki - skręcając czy jadąc prosto włączam kierunkowskaz
"popyka " może ze 2-3 razy i to z różną częstotliwością ale nie jest to norma - raz popykają z równymi odstępami a raz nierówno popykają potem koniec pomimo iż manetka jest w położeniu 'włączonym " .

Dzieje się to zarówno z lewym jak i prawym kierunkiem

Po włączeniu kierunku -popyka kilka razy i potem nic a manetka kierunkowskazów jest w niezmienionej pozycji ( czyli opuszczona ) .

jeżeli zrobię to na 'krotko' - czyli tak jak nieraz każdy robi - lekkie naciśnięcie i przytrzymanie to kierunkowskazy pracują prawidłowo ..

czy ktoś może zasugerować co to może być i jak to 'naprawić " ??? .
czy to styki przy kierownicy są zabrudzone i ewentualnie jak sie do nich dobrać ??

pozdrawiam
M75
teraz i c6 ;)

Awatar użytkownika
gajek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gajek82 » 02 kwie 2011, 16:29

Kolego taki przypadek może być z zabrudzeniem manetek lub druga opcja siadło takie ustrojstwo w przelączniku swiatel awaryjnych i to robi bład. :]

mamba75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mamba75 » 02 kwie 2011, 17:24

witam to manetki - są przybrudzone styki - teraz poruszałem intensywnie na boki , swiatla długie itp . pokręciłem jak młynkiem do kawy i o dziwo ZASKOCZYÂŁO - szkoda ze nie ma jak tam psiknąć jakiegoś ustrojstwa - bo jest ta zaślepka - tak to by umyło styki - ale i tek obecnie jest lepiej tylko prawy kierunek lekko nieraz złapie serię bardzo szybkich mrugnięć itp .. ale wiem gdzie szukać przyczyn .
nie chce rozkręcać kierownicy -może jest jakiś sposób -..gdzieś zgubiłem taka rurkę co montuje sięc na dezodorancie to bym wprowadzić przez jakąś szczelinę i popsikał ..
teraz i c6 ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja