[ A6 C5] car audio c5 co wybrac??
[ A6 C5] car audio c5 co wybrac??
witam serdecznie idzie lato wiec nowe mody leca. mam pytania, mam naglosnienie audi concert na cd. w bagazniku sub jest orginal
-czy jest wzmacniacz orginalny jak tak to ile ma mocy??
- mam narazie na wydatek 500zl w co zainwestowac by lepiej gralo i jak to z glowa zrobic, za miecha dwa bedzie nastepna kasa wiec cos z przyszloscia mysle. prosze o pomoc bo szczerze car audio nie jest moim atutem
-czy jest wzmacniacz orginalny jak tak to ile ma mocy??
- mam narazie na wydatek 500zl w co zainwestowac by lepiej gralo i jak to z glowa zrobic, za miecha dwa bedzie nastepna kasa wiec cos z przyszloscia mysle. prosze o pomoc bo szczerze car audio nie jest moim atutem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
wszystko zależy ile kaski chcesz wydać i jak daleko posunąć się ze zmianą sprzętu. na początek zainwestuj w nowe głośniki za 5 stówek znajdziesz przyzwoity dwudrożny zestaw w przednie drzwi. jak będziesz miał kolejne 500 to głośniki w tył potem kolejna kaska jeśli będziesz chciał to wzmacniacz 4 kanałowy, dobry sub + okablowanie bo fabryczne nic więcej nie pociągnie. następnie możesz zmienić radyjko na coś lepszego no i nie można zapomnieć o kondensatorze. tak więc jeśli chcesz coś w miarę dobrego zrobić to jak poszukasz wydasz do 4000 pln.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
napisałem o kondensatorze w kontekście zmian, które mu zaproponowałem. a zaproponowałem zmianę wzmacniacza i suba, które z reguły są prądożerne podczas głośnego odsłuchu. znając życie nie zmienia sprzętu żeby słuchać po cichu. kondensator zabezpiecza przed spadkami napięcia i zapewnia wykorzystanie pełnej mocy zarówno wzmacniacza jak i suba.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
fabryczny akumulator nie da rady dobremu wzmacniaczowi i subwoferowi, napięcie będzie spadało podczas dużej głośności nawet jeśli nam się wydaje że jest ok. a wtedy nie wykorzystamy pełnego potencjału tego sprzętu, poza tym wzmacniacz dostając za mało prądu generuje zniekształcenia a to już pierwszy krok do uśmiercenia głośnika. moim skromnym zdaniem lepiej wydać te 2 stówki więcej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Prawda taka że w 9 na 10 przypadkach z jakimi się spotykałem przy "spadkach napięcia"/"braku prądu na wzmaku" problemem jest błędnie położona instalacja a nie brak konda.
No chyba że ktoś chce wyrywać łatwe panny przy remizie to taki "kondensator" który ma fajnie migające diodki i napis na obudowie 5F to taki wynalazek daje +100 do lansu i spełnia swoja rolę
No chyba że ktoś chce wyrywać łatwe panny przy remizie to taki "kondensator" który ma fajnie migające diodki i napis na obudowie 5F to taki wynalazek daje +100 do lansu i spełnia swoja rolę

- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
kamilos, taka jest twoja opinia a ja mam na to trochę inne spojrzenie. jestem już w wieku w którym nie lansuję się pod dyskotekami i car audio używam do innych celów. nie licytujmy się tutaj kto ma rację bo nie o to przecież chodzi. kolega poprosił o poradę więc mu poradziłem, możesz się ze mną nie zgadzać poradź mu coś innego i sam zdecyduje co zechce zrobić. internet jest wielki i sam może sobie poczytać co, jak i do czego. na tym forum pisze wiele osób, jedni wiedzą mniej drudzy więcej, na wiele tematów jest wiele zdań co nie oznacza ,że wyjście jest tylko jedno i tylko jedna osoba ma rację. temat uważam za skończony. pozdrawiam.