Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C4 1.9 TDI] Mój żółw :)

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 1.9 TDI] Mój żółw :)

Post autor: klezmer » 27 mar 2011, 15:02

Czesc wszystkim,
Jakos do tej pory nie chcialo mi sie robic swojego tematu bo uznalem ze moja C4 bedzie kolejna zwykla C4, ale w koncu wrzucam. W sumie to fajnie jak ci ktos samochod oceni.
Moja wiedza o samochodach stale sie powieksza ale jest ciagle dosc skromna wiec zbyt wielu modow nie jestem w stanie sam wykonac i nie jestem typem "rezacza" :) Ale kilka drobnych zmian sie po glowie kreci. Pewnie wiekszosc z was zastanawia sie jak mozna jezdzic z takim silnikiem :p Ale ja tam jezdze spokojnie i mi nawet wystarcza. Mam ją juz ponad 1,5 roku. Szukałem zadbanego egzemplarza i myśle, ze taki znalazlem.

Silnik: 1.9 TDI 1z 90 KM
Przebieg 280000
Cos z ponadstandardowego wyposazenia:
- klimatronik
- 4x elektryczne szyby
- ksenony
- ori hak
- pseudodrewniane wykonczenia
- podłokietnik
- licznik z komputerem (montowany przez tomkom1 i syper)
- centralny zamek z pilotem (zakładany przeze mnie ale z duza pomoca forumowych guru w tym temacie - tomkom1 i robak26)
- poprzedni własciciel mowil mi ze tu jest Bose, ale nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzil. W wyposazeniu jest tylko ze 8 glosnikow.
- elektryczne podgrzewane lusterka (chociaz to chyba bylo w standardzie?)
- przeciwmglowe przod i tyl (standard?)

Oto i ona:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Mialem zrobic w ten weekend wiosenne porzadki ale pogoda mnie skutecznie odstrasza wiec zdjecia zeszloroczne, ale nic sie od tamtej pory nie zmienila :)
Przyznam sie szczerze, ze przez te 1,5 roku zdazylem juz ja skrzywdzic :p Wyjezdzajac z garazu (mozna sie smiac <lol> ) rozwalilem sobie prawy tylny blotnik i kierunkowskaz w tym blotniku i delikatnie prawa tylna lampe. Kierunkowskaz poszedl nowy ale lampa zostala i stad te wgniecenie po prawej :)
Na koniec jeszcze raz podziekowania dla juz wymienionych tomkoma1, sypera i robaka26 za wkład w ulepszanie mojego pojazdu! :)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 04:50 przez klezmer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 27 mar 2011, 22:26

klezmer, ale ty kokietujesz chłopaku.
Sprostowanie:
tomkom1 i syper, nie dorównuję im do pięt.
Z kimś mnie pomylono. He.he...
Ale się nie gniewam, pomyłki się zdarzają.
A jeśli chodzi o auto, to nie jest źle.
1.9TDi 90ps to bardzo żywotne i nie zawodne motorki.
Koszty utrzymania dużo mniejsze od 2.5TDI 140ps.
Ja np drżę przed wymianą dwumasa.
Spójrz ile to holerstwo kosztuje:
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-luk-au ... 43478.html
Rozmyślam czy nie sprzedać i nie kupić czegoś mniejszego.
Wracając do twojego autka to pozazdrościć stanu.
Inne auta z tych lat już zapomniały ,że kiedyś były samochodem.
Zazdroszczę tylnych szyb w prądzie.
Ja się skradam od jesieni i nie mogę się zebrać do rezania szybek tylnych.
A radyjko jakie na pokładzie?
Sam widzisz, że auto masz na plus i nie narzekaj. He,he...
Fajnie ,że wreszcie wystawiłeś swoją niunię ,a nie tylko obgadywałeś czyjeś. He,he...
Czekam na dalsze mody.
Widzę ,że nie robisz "WT" tylko poprawiasz fabryczne niedociągnięcia. He,he...
Pozdro.
Tak trzymaj klezmer
<brawo> <okok>

Awatar użytkownika
klezmer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klezmer » 28 mar 2011, 04:45

Nie kokietuje tylko doceniam, ze ktos za darmo pomaga :) A takie rzeczy w dzisiejszych czasach powinno sie doceniac.
No wspolczuje wam tego tematu kol dwumasowych. Mnie "dwumasem" straszono jak jeszcze nie mialem zielonego pojecia co to w ogole jest :p Ale wszedzie bedziesz mial jakies koszty, a w tak leciwych samochodach to juz na pewno cos tam bedzie. Wszystko moze byc zadbane i silnik trwaly, ale rozne rzeczy dookola moze od nowosci nie wymieniane i sie sypia. I tak np. u mnie miesiac temu byla regeneracja pompy wtryskowej, nowa pompa wody i rozrzad i 2000 zl poszlo :)
Radio teraz mam wsadzone kenwooda. Ale kupilem ją z szeroką ori audi gammą, chyba nie ruszaną od nowości. I nadal ją mam. Chcialem miec na plyty, a ze mialem tego kenwooda juz wczesniej to go sobie przelozylem i tak siedzi, ale teraz troche zaluje ze nie rozwiazalem tego jakos inaczej, np jakas zmieniarka pod te ori, bo one jednak chyba lepiej tam pasowalo.
W ogole kupilem ja od kolesia, ktory chyba mial jakies uprzedzenie co do modow elektronicznych i walil do mnie teksty w stylu: "mi tu proponowali pilot do zamka zalozyc, ale ja nie chce bo beda grzebac i jeszcze cos w elektronice zepsują" albo "radia lepiej nie zmieniaj, tu jest dobre radio i nie ma po co tego radia zmieniac, a lepiej nie grzebac bo cos w elektronice zepsujesz" <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl