Zrobiłem głupotę i zrobiłem spięcie przy złączce kabla od czujnika ciśnienia klimy i stało się tak że nie działa:
- cały panel klimy i nawiewu ( nie dmucha nic, nie pali się nic oprócz oświetlenia przycisków)
- podgrzewanie siedzeń
-sterowanie lusterkami
- świeci się kontrolka od ESP
- świeci się uszkodzenie sensora ciśnienia oleju ( na żółto)
nie wiem co się stało, nie możliwe że się to wszystko zepsuło więc stawiam na spalony jakiś moduł od tych rzeczy - Panowie pomóżcie bo mi ręce opadają.
ps.
A zaczęło się od tego że klima nie chciał mrozić i zabrałem się za grzebanie.
VAG wyświetla błędy:
18062
18043
01303
01304
562
[ A6 C5] Pytanie do elektryków - nie działa prawie nic!
[ A6 C5] Pytanie do elektryków - nie działa prawie nic!
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
dlatego że problem jest inny, zacząłem od naprawy klimy i to był problem w innym dziale, teraz okazuje się że sprawa wygląda dużo gorzej po moich nieudolnych próbach diagnostyki. Teraz jest to jak przypuszczam problem elektryki/elektroniki. Sytuacja jest na tyle dziwna i kompleksowa że przeszukałem całe forum i nie znalazłem takiego problemu.
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
rolandV, wydawało mi sie, że w dziale Elektryka miałeś co 6 godz 2 różne tematy ale o tym samym. Fakt, że teraz tego na pierwszy rzut oka nie widze, więc albo Ty usunałeś albo moderator ?
To, ze problem jest jakiś złozony to nie znaczy, żeby zakładac kilka róznych tematów o tym samym !
Patrząc np. na ten temat, to ponieważ rozpoczałes od grzebania w czujniku klimy powinien byc po pierwsze w dziale Klimatyzacja.
Po drugie ponieważ w wyniku Twoich działań przestały dzialać różne obwody elektryczne to powinieneś go skopiować do działu Elektryka.
A po trzecie ponieważ podajesz kody błędów nalezy go skopiować również do działu Diagnostyka
??
Może znalazłoby się i po czwarte, czy piate ale daję to jako przykąłd.
Tak wg Ciebie nalezy rozsiewać to po forum
?
Wcześniej na temat problemu z wiatrakiem klimy wstawiłeś posta (skopiowanego dosłownie) w co najmniej 2 tematach. W jednym Ci odpowiedziałem i zaraz potem trafiam na ten sam Twój w innym.
To co miałem swoje wypowiedzi też robić ctr+C i wklejac wszędzie tam gdzie ty zadałeś to samo pytanie
?
Jak dla mnie to odechciewa się odpowiadać w takich przypadkach
Powtórze to co miliony razy juz napisano : uzyj "szukaj", jezeli nie znajdziesz odpowiedzi a znajdziesz podobny problem to się tam dopisz, a jeżeli nic nie znajdziesz to załóz nowy temat
I o to mi chodziło
To, ze problem jest jakiś złozony to nie znaczy, żeby zakładac kilka róznych tematów o tym samym !
Patrząc np. na ten temat, to ponieważ rozpoczałes od grzebania w czujniku klimy powinien byc po pierwsze w dziale Klimatyzacja.
Po drugie ponieważ w wyniku Twoich działań przestały dzialać różne obwody elektryczne to powinieneś go skopiować do działu Elektryka.
A po trzecie ponieważ podajesz kody błędów nalezy go skopiować również do działu Diagnostyka

Tak wg Ciebie nalezy rozsiewać to po forum

Wcześniej na temat problemu z wiatrakiem klimy wstawiłeś posta (skopiowanego dosłownie) w co najmniej 2 tematach. W jednym Ci odpowiedziałem i zaraz potem trafiam na ten sam Twój w innym.
To co miałem swoje wypowiedzi też robić ctr+C i wklejac wszędzie tam gdzie ty zadałeś to samo pytanie

Jak dla mnie to odechciewa się odpowiadać w takich przypadkach

Powtórze to co miliony razy juz napisano : uzyj "szukaj", jezeli nie znajdziesz odpowiedzi a znajdziesz podobny problem to się tam dopisz, a jeżeli nic nie znajdziesz to załóz nowy temat

I o to mi chodziło

Części samochodowe online - Motostacja pl
Może byś napisał coś konstruktywnego na temat problemu a nie bawił się w policjanta? Jak widzę nie jesteś moderatorem to po co się w to bawisz?RomanS pisze:rolandV, wydawało mi sie, że w dziale Elektryka miałeś co 6 godz 2 różne tematy ale o tym samym. Fakt, że teraz tego na pierwszy rzut oka nie widze, więc albo Ty usunałeś albo moderator ?
A po trzecie ponieważ podajesz kody błędów nalezy go skopiować również do działu Diagnostyka??
Tak wg Ciebie nalezy rozsiewać to po forum?
To co miałem swoje wypowiedzi też robić ctr+C i wklejac wszędzie tam gdzie ty zadałeś to samo pytanie?
Jak dla mnie to odechciewa się odpowiadać w takich przypadkach![]()
Powtórze to co miliony razy juz napisano : uzyj "szukaj", jezeli nie znajdziesz odpowiedzi a znajdziesz podobny problem to się tam dopisz, a jeżeli nic nie znajdziesz to załóz nowy temat![]()
I o to mi chodziło
[ Dodano: 2011-03-26, 23:26 ]
Dzięki kolego, temat załatwiony jeśli chodzi o ten problem, było przetarty przewód za bezpiecznikiem nr 5 . Faktycznie ten bezpiecznik ma wpływ na to co pisałem wyżej. Teraz znów pozostaje mi problem ruszenia klimy, jutro sprawdzę sprężarkę na krótko i się okaże czy to czasem nie ona.Armani85 pisze:Sprawdz bezpiecznik nr 5 jak bedzie caly to bedziesz mial jakies zwarcie.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Proste: bo nie lubie leniwców, którzy tylko zadaja pytania i oczekuja rozwiązania ich problemów, najlepiej ze zdjęciami czy filmikami od razu, a sami zaśmiecają forum.rolandV pisze:Może byś napisał coś konstruktywnego na temat problemu a nie bawił się w policjanta? Jak widzę nie jesteś moderatorem to po co się w to bawisz?
A jak ktoś chce czegos poszukać to musi się przez te wielokrotnie powtarzane rzeczy się przebijać.
Chcesz pomocy z forum to zachowuj się porządnie i pozostawiaj po sobie porzadek !
A co nie pisałeś może wielokrotnie tych samych postów

Może byś posprzatał po sobie

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
O ile wiem, to jesli post jest ostatnim to autor może go usuwać (dawno tego nie robiłem, więc nie mam pewnosci czy tak jest nadal), jeżeli nie jest ostatnim to musiałby to zrobic moderator ale trzeba by sprawdzic, czy nie zakłóci to ciagłości tematu.
Nie bede tego sprawdzal w Twoich postach bo jak napisałes nie jestem policjantem ani moderatorem, niech to pozostanie do Twojego uznania
Zareagowałem ponieważ w temacie wiatraka klimy Ci odpowiedziałem a potem wcisnąłem "zobacz nieczytane" i zobaczyłem ten sam Twój post w innym temacie. Dzien później zrobiłeś podobnie (tekst tym razem niedoslowny) z niniejszym tematem i juz w końcu nie wiedziałem w którym temacie Ci odpowiadać ?
Jeżeli w kilku tematach piszesz o tym samym problemie to zaczynają się rozwijać wielowątkowe odpowiedzi, ale brak w tym ciągłości i pewnego porządku jakby.
Mam ndzieję, że jak bede w Toruniu (a bywam często
) to nie będę musiał zrywać naklejki klubowej i sie ukrywać ? 
Nie bede tego sprawdzal w Twoich postach bo jak napisałes nie jestem policjantem ani moderatorem, niech to pozostanie do Twojego uznania

Zareagowałem ponieważ w temacie wiatraka klimy Ci odpowiedziałem a potem wcisnąłem "zobacz nieczytane" i zobaczyłem ten sam Twój post w innym temacie. Dzien później zrobiłeś podobnie (tekst tym razem niedoslowny) z niniejszym tematem i juz w końcu nie wiedziałem w którym temacie Ci odpowiadać ?
Jeżeli w kilku tematach piszesz o tym samym problemie to zaczynają się rozwijać wielowątkowe odpowiedzi, ale brak w tym ciągłości i pewnego porządku jakby.
Mam ndzieję, że jak bede w Toruniu (a bywam często