Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] naprawa skrzyń na dolnym śląsku?

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] naprawa skrzyń na dolnym śląsku?

Post autor: harbuz » 09 mar 2011, 07:21

Witam.
Mam takie pytanko związane ze skrzynią biegów. Chodzi o to, że jakoś dziwnie szarpie na 3 biegu. Tzn jak przeżuca z 2 na 3. Powiem, że jechałem mercedesem w automacie i to była poezja. :] . W mojej audiczce nie mam takiej frajdy z jazdy.
Wymieniałem olej i filtry na jesień. Pewnie się nie wykończyło?
Tak sobie wymyśliłem, że może jest jakiś serwis sprawdzony i mogę podjechać na diagnostykę? Proszę tylko sprawdzone opinie, bo wymieniałem całą hydraulikę, pompe wtryskową i tak naprawdę to ci mechanicy to jacyś zgadywacze. Ale to już inny temat
Dziękuję i pozdrawiam.

g_ab_rysia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: naprawa skrzyń na dolnym śląsku?

Post autor: g_ab_rysia » 10 mar 2011, 20:45

harbuz pisze:Witam.
Mam takie pytanko związane ze skrzynią biegów. Chodzi o to, że jakoś dziwnie szarpie na 3 biegu. Tzn jak przeżuca z 2 na 3. Powiem, że jechałem mercedesem w automacie i to była poezja. :] . W mojej audiczce nie mam takiej frajdy z jazdy.
Wymieniałem olej i filtry na jesień. Pewnie się nie wykończyło?
Tak sobie wymyśliłem, że może jest jakiś serwis sprawdzony i mogę podjechać na diagnostykę? Proszę tylko sprawdzone opinie, bo wymieniałem całą hydraulikę, pompe wtryskową i tak naprawdę to ci mechanicy to jacyś zgadywacze. Ale to już inny temat
Dziękuję i pozdrawiam.
witka
no to ja ci polecę tyle ze nie na Dolnym ;)
Sserwis Sopa
zaledwie jakieś 200 km ale warto i będziesz zadowolony
ja tez się wybieram na przegląd 19 marca
poszukiwania lalki trwają

Awatar użytkownika
Kri$
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kri$ » 10 mar 2011, 20:49

g_ab_rysia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: g_ab_rysia » 10 mar 2011, 22:12

Kri$ pisze:Doliński w Długołece
-a6-c5-poszukiwany-warszat-tiptronic-vt32360.htm
Fakt blisko i za diagnozę 50 pln ale na naprawach skrzyń to słabo się znają znam to z autopsji jak miałam multi, raczej wymieniaj a nie naprawiają nie polecam . hmm jak we Wro.to jeszcze na Rakowej są magicy i jeszcze ÂŁoboda w ÂŚw. Katarzynie
Ale zrobisz jak uważasz
pozdr

playboy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: playboy » 10 mar 2011, 22:21

harbuz, ja ci tez moge polecic jak g_ab_rysia, www.sserwis.pl
bylem robilem moje multi i zawsze polecic moge bo jestem zadowolony z tego wyboru. Inni na forum ci to samo napisza. Szukaj w szukajce tam tez duzo na takie tematy pisze
Jak pomoglem to podziekuj:P

Pozdro

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 11 mar 2011, 07:31

Witam.
Dziękuję Panowie za podpowiedzi. Wiedziałem, że ten warsztat jest polecany na forum, ale mam kawałek drogi. Dzisiaj zapytam i się dowiem jak to ma wyglądać? Może nie będzie to czarny scenariusz, bo już była pompa i wałki, więc jak jeszcze skrzynia dojdzie to masakra <wnerw> . Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-03-11, 07:34 ]
g_ab_rysia pisze:
Fakt blisko i za diagnozę 50 pln ale na naprawach skrzyń to słabo się znają znam to z autopsji jak miałam multi, raczej wymieniaj a nie naprawiają nie polecam . hmm jak we Wro.to jeszcze na Rakowej są magicy i jeszcze ÂŁoboda w ÂŚw. Katarzynie
Ale zrobisz jak uważasz
pozdr
Spoko, dzięki spróbuję poszukać jakiś namiar. Chodzi o to, że szukam takich co popatrzą i może coś doradzą, bo wiem, że najlepiej skasować 5 tyś i po sparwie. Pzdr.

g_ab_rysia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: g_ab_rysia » 11 mar 2011, 19:17

harbuz pisze:Witam.
Dziękuję Panowie za podpowiedzi. Wiedziałem, że ten warsztat jest polecany na forum, ale mam kawałek drogi. Dzisiaj zapytam i się dowiem jak to ma wyglądać? Może nie będzie to czarny scenariusz, bo już była pompa i wałki, więc jak jeszcze skrzynia dojdzie to masakra <wnerw> . Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-03-11, 07:34 ]
g_ab_rysia pisze:
Ale zrobisz jak uważasz
pozdr
Spoko, dzięki spróbuję poszukać jakiś namiar. Chodzi o to, że szukam takich co popatrzą i może coś doradzą, bo wiem, że najlepiej skasować 5 tyś i po sparwie. Pzdr.

no to Ci powiem ze Pan Doliński po przegonieniu mi fury po Długołęce z prędkością 180 i kilkakrotnym hamowaniu powiedział kapitalny remont i zaśpiewał sobie 10 tys <szok>
normalnie żenada zapytałam się za co <glupek>
a Sopy owszem kapitalny remont ale za 5 tys i masz różnice
a oni mi auta nie katowali <okok>

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 23 mar 2011, 07:02

Witam.
Dostałem odp. z sserwis. Błąd konwentera, wymiana chłodnicy oleju. Koszt 7 tyś. <zalamka> Powiem, że może i to jest fachowiec i wiem, że za wiedzę się płaci, ale chyba ich trochę poniosło?
Przecież tyle to szkoda wydać za 11 letnie auto?
Efekt końcowy był taki, że w skrzyni było tylko 2,5 l oliwy. Jak miało nie szarpać? Te magicy przy wymianie wymienili filtr i wlali olej, ale na zimnym silniku, bez obrotów.
Wczoraj wymieniłem wlałem koło 6 l i dzisiaj rozkoszowałem się jazdą <lol>
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja