Jak zabezpieczyć moje Audi?
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
- benny
- Forum Audi A6 / A7

Ja wiem tyle że złodzieje dokładnie wiedzą co to jest zeder i ci co wiedzą w których autach jest on zamontowany to omijają je szerokim łukiem... Oglądałem kiedyś w niezależnym programie testy tego ustrojstwa i okazało sie że rozpracowanie tej blokady w warsztacie przez "fachowców" zajeło godzine, niestety autem nie dało sie dalej jechać.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2011, 21:59 przez benny, łącznie zmieniany 1 raz.
History: BMW 316i 1.6 93r, PASSAT 1.6 TD 88r, Golf 3 GT 1.8 94r, Audi 80 2.0E 94r, Golf 3 GTI 2.0 96r, Volvo V40 2.0 97r, Zafira 1.8 00r, AUDI A6 C6 2006r
!!!
a co myslicie o bezpiecznej blokadzie samochodu swego czasu podjąłem takowy temat na forum lecz pozostał bez odpowiedzi tu strona do tego wynalazku http://www.autoblok.com.pl/ofe/o1.html
AUDI RULES
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI 163KM
qubas, pierwszy lepszy zagłuszacz z allegro załatwi sprawę. Naprawdę polecam lekturę:
http://www.ukradlimiauto.pl/Jak.html
Macie wszystkie za zabezpieczeń. Ale, żeby nie było za różowo, macie też wszystkie sposoby jak to rozbroić.
http://www.ukradlimiauto.pl/Jak.html
Macie wszystkie za zabezpieczeń. Ale, żeby nie było za różowo, macie też wszystkie sposoby jak to rozbroić.
-
slawq
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Sławek
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
polecam przejrzenie tematu http://tylik.motogrono.pl/pomysl-na-biznes-2/ - szczególnie filmiki jak w kilka sekund pozbyć się immo w autach grupy VW.
Nie istnieje blokada nie do zlamania o tym nalezy pamietac, zlamanie jednej moze trwac kilka sekund innej kilka minut.Kazdy samochod jest do ukradzenia. W mojej histroii motoryzacji ukradli mi juz dwa samochody i wszystkie mialy wszystko, alarmy, immo, blokady odciecia wszystko!!!!! <szok>
Jak mozna wierzyc wiec ze istnieje jakas nowa cudowna blokada?
Wg mnie to:
1) pozostawianie samochodu na sprawdzonym parkingu strzezonym,
2) AC kradziezowe z pelna kwota szkody, alarm z immobilizerem (zeby nie bylo latwo poza tym nie bedzie AC bez tego),
3) nigdy nie zostawiac auta na ulicy w obcym miescie
4) itd... moze ktos jeszcze cos dopisze...
Acha przypomnialo mi sie jeszcze Toyote Avensis full opcje w 2006 mi ukradli w Warszawie pod Medicoverem w 3 min... miala 4 rodzaje zabezpieczen
W sumie 3 samochody zginely
Jak mozna wierzyc wiec ze istnieje jakas nowa cudowna blokada?
Wg mnie to:
1) pozostawianie samochodu na sprawdzonym parkingu strzezonym,
2) AC kradziezowe z pelna kwota szkody, alarm z immobilizerem (zeby nie bylo latwo poza tym nie bedzie AC bez tego),
3) nigdy nie zostawiac auta na ulicy w obcym miescie
4) itd... moze ktos jeszcze cos dopisze...
Acha przypomnialo mi sie jeszcze Toyote Avensis full opcje w 2006 mi ukradli w Warszawie pod Medicoverem w 3 min... miala 4 rodzaje zabezpieczen
W sumie 3 samochody zginely
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 18:16 przez 777equity, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED
Plan 4 the worst hope for the best
Jedyne sensowne zabezpiecznie to AC.
Z parkingu strzezonego nie kradna? Bzdura,u mojej siostry w Wwa z parkingu strzezonego pod blokiem pociagneli fure,trzeba by ciecia postawic przy kazdej furze albo dwoch bo przeciez jeden musi isc do kibla czasem. Nawet w takiej sytuacji znajda wyjscie,w leb dzadza albo co.
Parking strzezony pod sklepem?Tez kradna zareczam.
Zender? Zlodzieje tez dawno maja sposob tylko o tym sie nie mowi,skoro jest to na klucz - to zrobili/albo zrobia takie klucze ktore beda to otwieraly.
Inne zabezpieczenie? Podjada laweta i tez pojdzie.
Z kolei ten zender...wozek inwalidzki po wypadku murowany. Kolejna sprawa wyginac sie za kazdym razem odpalajac auto-nie dla mnie. AC i masz spokoj.
Z parkingu strzezonego nie kradna? Bzdura,u mojej siostry w Wwa z parkingu strzezonego pod blokiem pociagneli fure,trzeba by ciecia postawic przy kazdej furze albo dwoch bo przeciez jeden musi isc do kibla czasem. Nawet w takiej sytuacji znajda wyjscie,w leb dzadza albo co.
Parking strzezony pod sklepem?Tez kradna zareczam.
Zender? Zlodzieje tez dawno maja sposob tylko o tym sie nie mowi,skoro jest to na klucz - to zrobili/albo zrobia takie klucze ktore beda to otwieraly.
Inne zabezpieczenie? Podjada laweta i tez pojdzie.
Z kolei ten zender...wozek inwalidzki po wypadku murowany. Kolejna sprawa wyginac sie za kazdym razem odpalajac auto-nie dla mnie. AC i masz spokoj.
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
na każdą blokadę elektryczną znajdą sobie sposób. A tym bardziej już na te montowane fabrycznie.
Każdy by musiał sobie coś oryginalnego zamontować, coś mechanicznego i do tego GPS.
Raczej mało kto zakłada GPS i wątpię by każdy złodziej używał zagłuszacza, chyba że już kradną RS6 lub AMG itd
I do tego kompletu ze dwie laski dynamitu, tak na wszelki wypadek jak by nie dało się ich dogonić
Każdy by musiał sobie coś oryginalnego zamontować, coś mechanicznego i do tego GPS.
Raczej mało kto zakłada GPS i wątpię by każdy złodziej używał zagłuszacza, chyba że już kradną RS6 lub AMG itd
I do tego kompletu ze dwie laski dynamitu, tak na wszelki wypadek jak by nie dało się ich dogonić
Jest - Volvo C70 II 2.5T
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
To mówicie panowie, że nawet sprytnie zakitrane odcięcie np ecu czy czego innego głęboko zakopanego pod maską, czego nie sposób obejść jest kiepskie? Myślę, że w takim wypadku wszystko zależy jak schowam przełącznik;) Złodziej nie będzie siedział w moim samochodzie kilku minut szukając przełącznika, jak na parkingu ma 30 innych samochodów bez takich zabezpieczeĂą;p Po prostu się przesiądzie i w 30 sekund zgarnie PAssata czy Avensisa;p Tylko ja zostanę z rozbitą szybą i rozdartą połową kokpitu;p