Witam serdecznie
Powiedzcie mi gdzie znajduje się skrzynka telematika chcę wymienić akuu bo telefon nie działa mi.Audi A6 C5 4B 2003 Limuzyna.Z góry dziękuję
[ A6 C5] Wymiana akumulatora w telematiku
Mam coś takiego co kolega opisuje,jest przycisk żółty i czrwony i do tego mam fabryczny telefon Nokia RTE-3HD znajduje się w podłokietniku nikt nic innego nie zakładał wszystko to jest oryginał i dlatego chcę żeby to działało i mam nadzieję że to wina aku które znajduje się w telematiku,była taka sytuacja że musiałem wyciągnąć akumulator z auta w zimie na 2 miesiące i pewnie tamten z telematika rozładował się i teraz nie mozna jego naładować tak mi sie wydaje,objawy teraz są takie że telefon raz działa raz nie,a zależy mi na tym żeby działał.Proszę mi opisać dokładnie miejsce tego telematika i jak się można do tego zabrać.Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Pany, ale to trzeba poszukać! Mam telematika z rozładowaną baterią, poczytałem na forum i przekodowałem sterownik na bez "telematika" i działa wszystko jak należy. I telefon, i navi na fisie.
Skorzystałem z tematu na zaprzyjaźnionym forum:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=bateria post nr 6
Dodam tylko że po takiej operacji oba przyciski na dachu działają, sprawdzałem z kumplami przy okazji imprezy :D Na SOS zgłosiła się najbliższa komenda policji upss przeprosiliśmy, na SERVICE odezwał się gość z łamanym niemieckim. A abonament w telematiku dawno skończony.
Skorzystałem z tematu na zaprzyjaźnionym forum:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=bateria post nr 6
Dodam tylko że po takiej operacji oba przyciski na dachu działają, sprawdzałem z kumplami przy okazji imprezy :D Na SOS zgłosiła się najbliższa komenda policji upss przeprosiliśmy, na SERVICE odezwał się gość z łamanym niemieckim. A abonament w telematiku dawno skończony.
-
- Forum Audi A6 / A7
podepne sie pod temat
po wmianie radia na nie oryginalne nie działa telefon fabryczny w podłokietniku, dla mnie to było przydatne bo mogłem jadac autem koszystac z głosnomowiącego.
a druga sprawa to jakie macie opinie na temat adapterów głośników w audi bo mam pożyczony od kolegi jakiś bez nazwy i chce kupić dla siebie i nie wiem czy warto kupować droższe, ciekawi mie czy jest lepsza jakośc dźwieku
po wmianie radia na nie oryginalne nie działa telefon fabryczny w podłokietniku, dla mnie to było przydatne bo mogłem jadac autem koszystac z głosnomowiącego.
a druga sprawa to jakie macie opinie na temat adapterów głośników w audi bo mam pożyczony od kolegi jakiś bez nazwy i chce kupić dla siebie i nie wiem czy warto kupować droższe, ciekawi mie czy jest lepsza jakośc dźwieku
Audi A6 C4 2.6 150 KM
Audi A8 D2 4.2 299 KM
Audi A6 C5 1.9tdi 110 KM aktualnie
Audi A8 D2 4.2 299 KM
Audi A6 C5 1.9tdi 110 KM aktualnie
- maciejjernas
- Forum Audi A6 / A7
Panowie,
czy jak są słabe baterie w Telematicu to może nie działać zestaw głośnomówiący w samochodzie ponieważ, mam taki problem, że telefon dzwoni i odbiera połączenia i wszystko słychać w słuchawce, działa wybieranie numerów w kierownicy, włączanie i odbieranie połączeń w kierownicy ale jak chcę skorzystać z zestawu głośnomówiącego to jest cisza?
[ Dodano: 2013-01-08, 12:39 ]
Przyczyną były słabe baterie w telematicu przez co zostały odłączone niektóre funkcje telefonu. Po wymianie baterii wszystko wróciło do normy.
czy jak są słabe baterie w Telematicu to może nie działać zestaw głośnomówiący w samochodzie ponieważ, mam taki problem, że telefon dzwoni i odbiera połączenia i wszystko słychać w słuchawce, działa wybieranie numerów w kierownicy, włączanie i odbieranie połączeń w kierownicy ale jak chcę skorzystać z zestawu głośnomówiącego to jest cisza?
[ Dodano: 2013-01-08, 12:39 ]
Przyczyną były słabe baterie w telematicu przez co zostały odłączone niektóre funkcje telefonu. Po wymianie baterii wszystko wróciło do normy.