i teraz pytanie czy uda sie cos zrobic bez wymiany ?:) nie to zeby bylo mi szkoda funduszy, ale wolalbym nie rozbrajac teleskopow, bo po pierwsze nie wiem jak a po drugie nie chcialbym uszkodzic lakieru albo co najgorsze zrobic tak zeby miec problemy z bagaznikiem :P jestem ciekawy czy mozna jakos zwiekszyc cisnienie w tloczku ? nie mam pojecia o tym jaki to typ tloczka ale podazam w tym kierunku

zeby bezinwazyjnie zalatwic sprawe

jakies propozycje ? jak myslicie wbicie sie strzykawka z igla i wtloczenie powietrza cos da ? albo jakiegos plynu ? tylko jakiego ?:)) w ktorym miejscu sie wbic?
zastanawia mnie tez to czy to tak naprawde wina tloczkow ? czy moze zawiasow klapy bagaznika ? czy nie zalatwi sprawy WD40 uzyte na zawiasy ? wydaje mi sie ze klapa jak ja podnosze reka nie stawia oporow i chodzi plynnie ale kto wie ? gorzej jak dojdzie do wymiany tloczkow a problem pozostanie
to ze odskakuje bagaznik to juz wiemy wiec nie piszcie ze macie tak samo, teraz jakies pomysly i sugestie co zrobic z tym fantem, bez koniecznosci wymiany ?