Witam Kolegów i wszystkich czekających na rozwiązanie problemu!!!!!
Drodzy Koledzy problem mój nie polegał na tym, że coś rozładowuje mi aku tylko z czasem ten aku sam się rozładowywał, a mianowicie za bardzo był eksploatowany. Latem zawsze było wszystko ok bo nie było potrzebne grzanie świec a zimą pojawiał się problem gdy przyszły mrozy. Aku zarówno pierwszy jak i drugi kupiłem przed zimą na początku było wszystko ok do momentu kiedy już aku był troszeczkę wyeksploatowany zaczynał już sam się rozładowywać i rano robił się problem. Po tym jak zaprowadziłem samochód do elektryka przedstawiłem mu całą sytuacje stwierdził że to troche dziwne te objawy, ale zabrał sie ostro do roboty i szukał przyczyny rozładowującego się aku podłączył amperomierz który zapamiętuje najmniejszą i największą wartość i jak się okazało przez 24h nic się nie zmieniało pobór 0,06A. Sprawdził świece wszystko ok wszystkie działały ale gdzy sprawdził napięcie w kapturkach okazało się że tylko w jednym jest napięcie nie grzały świece:). Po wszystkim założył aku nie pierwszej młodości na weekend dla testu(przez week były mrozy w granicach 7 stopni w poniedziałek autko od strzału zapaliło. Problem rozwiązany:)
[ Dodano: 2011-03-09, 20:20 ]
Jak się okazało to ja wszystkich w błąd wprowadzałem z tym rozładowującym się aku a jednak nie miałem racji. Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam
MICHAÂŁ
Było:
Audi 80 B3 1,8+LPG 75KM
Audi 80 B4 Avant 2,0+LPG 90KM
Audi 80 B4 2,0+LPG 115KM
A6 C4 2,5 TDI AAT 116KM