[ A6 C6] Wzmocnienie teleskopow bagaznika A6C6 sedan
[ A6 C6] Wzmocnienie teleskopow bagaznika A6C6 sedan
Witam
czy jest jakas metoda zeby zwiekszyc moc teleskopu przy otwieraniu bagaznika ? chodzi mi dokladnie o to ze po kliknieciu przycisku do otwierania bagaznika, bagaznik otwiera sie sam ? podobnie otwieranie z kluczyka, po kliknieciu zeby bagaznik otworzyl sie sam a nie tylko odskoczyl od zamka ?
jak nie ma sposobu zeby zwiekszyc "moc otwierania bagaznika" to czy sa jakies mocniejsze zamienniki teleskopow ? co polecicie ?
czy jest jakas metoda zeby zwiekszyc moc teleskopu przy otwieraniu bagaznika ? chodzi mi dokladnie o to ze po kliknieciu przycisku do otwierania bagaznika, bagaznik otwiera sie sam ? podobnie otwieranie z kluczyka, po kliknieciu zeby bagaznik otworzyl sie sam a nie tylko odskoczyl od zamka ?
jak nie ma sposobu zeby zwiekszyc "moc otwierania bagaznika" to czy sa jakies mocniejsze zamienniki teleskopow ? co polecicie ?
no ja u siebie mam tak ze czy klikne guzik nad rejestracja czy przytrzymam guzik z pilota to klapa bagaznika odskakuje / zamek ja puszcza, musze podejsc i zlapac obojetnie gdzie i ja podniesc, malo tego jak ja podniose np do polowy to moje tloczki nie unosza jej do konca do gory i mnie to po prostu irytuje bo jak klapa jest upieprzona blotem to za kazdym razem sie brudze
i chciabym cos z tym zrobic i nie wiem co ?
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Takie rozwiązanie jest w Passatach B6.
Pamiętajcie, że przy takim rozwiązaniu zamykanie klapy jest utrudnione.
Mając w obu rękach siateczki czy inne bzdety można się zawieść - z taką samą gracją, z jaką się otwiera, klapa zatrzymuje się tuż przed trzaśnięciem i otwiera się ponownie.
Dokładnie taką wtopę zaliczyła Pani, która jakiś rok temu, gdy mama szukała autka dla siebie, prezentowała nam Passata.
Pamiętajcie, że przy takim rozwiązaniu zamykanie klapy jest utrudnione.

Funosek, przewaznie jak idziesz z siateczkami to wlasnie nie masz trzeciej reki zeby otworzyc bagaznik i podniesc klapy
wiec po wlozeniu zakupow smialo mozna go zamknac
z tego co wiem to w pasatach jest inne mocowanie klapy bagaznika, nie ma tloczkow widocznych golym okiem tylko sa takie dwa czarne "łuki" wychodzace spod szyby (mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi
) i szukam sposobu zeby wlasnie problem z siatkami rozwiazac

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Wzmocnienie teleskopow bagaznika A6C6 sedan
sim0n
Jeszcze raz, może wcześniej mało zrozumiale napisałem... .
Klapa przy standardowym wyposażeniu nie ma żadnych kosmicznych wynalazków. Są dwa siłowniki i wie sprężyny, przy otwarciu czy to kluczyka, drzwi kierowcy, czy bezpośrednio klapy bagażnika, powinna się otworzyć całkowicie a nie tylko "odbić".
Więc nie widzę potrzeby szukania sposobu zwiększenia mocy siłownika.
Jeszcze raz, może wcześniej mało zrozumiale napisałem... .
Klapa przy standardowym wyposażeniu nie ma żadnych kosmicznych wynalazków. Są dwa siłowniki i wie sprężyny, przy otwarciu czy to kluczyka, drzwi kierowcy, czy bezpośrednio klapy bagażnika, powinna się otworzyć całkowicie a nie tylko "odbić".
Więc nie widzę potrzeby szukania sposobu zwiększenia mocy siłownika.

no a u mnie tylko odbija i stad ten temat
macie jakies pomysly ?
MaTyS moglbys podeslac zdjecie swoich tlokow jakie masz polaczone z klapa bagaznika ? jak mozesz w miare dokladne z symbolami tlokow na sv69@wp.pl

MaTyS moglbys podeslac zdjecie swoich tlokow jakie masz polaczone z klapa bagaznika ? jak mozesz w miare dokladne z symbolami tlokow na sv69@wp.pl
dla potwierdzenia, moj wujek ma tak samo ze mu odskakuje w a6 z 2007, w mojej bylej A4 z 2005r bylo tak samo ze odskakiwala, u kolegi jest tak samo ze odskakuje a6 z 2006, ale znowu u mojego kumpla co ma A5 z 2007 roku otwiera sie do samej gory ale ma mocowanie jak wyzej pisalem 2 czarne 'łuki' i nie widac tlokow.
Prosilbym o jakies pomysly lub sprawdzone sposoby co zrobic z tym fantem i czy w ogole sie da cos zrobic ?
Prosilbym o jakies pomysly lub sprawdzone sposoby co zrobic z tym fantem i czy w ogole sie da cos zrobic ?
sprawdze jutro ale najprawdopodobniej mam identyczne, w takim razie skoro Tobie sie otwiera klapa bez pomocy rak to jest mozliwe ze sila tlokow mogla sie obnizyc przez eksploatacje albo przez ewentualne rozszczelnienie ich ? bo tak jak pisalem nawet jak klape otworze do polowy i otwierajac ja puszcze bez zatrzymywania to klapa po prostu sie zatrzymuje