Witam.
Przepalił mi sie ksenon i nie mam pojecia jakiej firmy dobrać, a ponieważ mam pierwsze auto z ksenonem to nie wiem czy kupić jakis chinski shit czy juz cos lepszego, co polecacie? to jest nie mały wydatek dlatego pytam, a jeszcze jedno to prawda, że jak sie wymienia żarnik to trzeba od razu dwa?
[ A6 C5] Ksenon jakiej firmy dobrać?Model 4300K(chyba D2S)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Musisz oba wymienić ponieważ po pierwsze różnica w odcieniu a po drugie że najprawdopodobniej i tak padnie po nie długim czasie różnica w napięciach
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Tylko kup z pewnego źródła! Ori ksenony to wydatek ok. 200 zł za sztukę. Na alledrogo można dostać chińskie podróbki Philipsów (!!) za ok. 100 zł. Jest o tym nawet jakiś temat na tym forum.
A na pewno ci się przepalił żarnik? Był wcześniej żółto-pomarańczowy? Bo może padła ci przetwornica.
A na pewno ci się przepalił żarnik? Był wcześniej żółto-pomarańczowy? Bo może padła ci przetwornica.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zenek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tu też bym uważał. Wczoraj z ciekawości zapytałem w lokalnym sklepie o żarniki D2S Philipsa bo moje też są na wymarciu. Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem że to co mają w ofercie jako oryginał też jest jakąś chińską podróbką (na allegro za ok. 100zł), oczywiście w cenie prawdziwego philipsa - 240zł. Najlepiej zapoznać się z różnicami między podróbką a oryginałem (było na innym forum, ładnie opisane i ze zdjęciami) i w sklepie niech sprzedawca pudełko otworzy. Już teraz wiem że nie tak łatwo będzie dostać to co chcę kupić, bo sprzedający chyba nawet nie są świadomi do końca co sprzedają.arekjask pisze:Tylko kup z pewnego źródła!
- fabricjo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mario
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
Slawq, proponuję najpierw sprawdzić przetwornice jak to zasugerował arekjask.
Wystarczy przełożyć teoretycznie przepalony żarnik do drugiej lampy i będzie wiadomo, czy to żarówka czy też przetwornica.
Ja ostatnio wymieniałem u siebie, D2S philipsy, ale wcześniej w poprzednim samochodzie miałem objaw przepalonego ksenona, wymieniłem a potem okazało się że to przetwornica
pzdr
Wystarczy przełożyć teoretycznie przepalony żarnik do drugiej lampy i będzie wiadomo, czy to żarówka czy też przetwornica.
Ja ostatnio wymieniałem u siebie, D2S philipsy, ale wcześniej w poprzednim samochodzie miałem objaw przepalonego ksenona, wymieniłem a potem okazało się że to przetwornica

pzdr