Witam koledzy w mojej a6 kombi nie graja mi tylne głośniki wyczytałem że to przez zmianę radia na inne niż oryginalne. Ale chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe że nie mam nawet kostki do wzmacniacza i tuby w bagażniku? Chciałbym się wyposażyć w ten jak dla mnie dość fajny bajer ale nie wiem czy da się do podłączyć?
Pozdrawiam.
[ A6 C5 Avant] Brak kostki do podłączenia tuby
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak to NIE MASZ kostki z tyłu? Musisz mieć suba i wzmaka w prawym tylnym schowku bagażnika, to było w standardzie. Chyba, że Ci podwędził poprzedni właściciel. Ale kostka by chyba została;d
Jeśli nie masz wzmaka i suba to nie będzie grał tył. To jest tak, że na tył wychodzi z ori radia sygnał z line out, dostosowany do późniejszego wzmocnienia wzmakiem, który jest przy subie. Sprawdź jeszcze raz, czy na pewno nie masz suba i wzmaka(widać tylko suba). Takie czarne plastikowe pudełeczko powinieneś mieć od razu w schowku wchodzące w błotnik.
Ja mam bodaj NAJBIDNIEJSZÂĄ wersje a6 jaka kiedykolwiek po Polsce czy szwabii jeździła i mam suba i wzmaka i wszystko działa. Więc albo MASZ i coś jest nie tak, albo Cie sprzedawca obrobił z suba;p
Jeśli nie masz wzmaka i suba to nie będzie grał tył. To jest tak, że na tył wychodzi z ori radia sygnał z line out, dostosowany do późniejszego wzmocnienia wzmakiem, który jest przy subie. Sprawdź jeszcze raz, czy na pewno nie masz suba i wzmaka(widać tylko suba). Takie czarne plastikowe pudełeczko powinieneś mieć od razu w schowku wchodzące w błotnik.
Ja mam bodaj NAJBIDNIEJSZÂĄ wersje a6 jaka kiedykolwiek po Polsce czy szwabii jeździła i mam suba i wzmaka i wszystko działa. Więc albo MASZ i coś jest nie tak, albo Cie sprzedawca obrobił z suba;p