Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[B3 1Y '91] Biały staruszek

Prezentacja innych modeli Audi.
hexman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[B3 1Y '91] Biały staruszek

Post autor: hexman » 28 lut 2011, 21:11

Witam wszystkich maniaków ;)

Chciałem Wam przedstawić mojego białego klekota. W prawdzie nie A6 ale i tak postanowiłem się ujawnić.

Kolor niezbyt lubiany przez użytkowników, ale najważniejsze że podoba się mnie :lol:

:arrow: wyposażenia seryjne, niezbyt bogate - jedynie centralny, wspomaganie, elektryczna regulacja wysokości reflektorów, regulowana wysokość fotela kierowcy.
:arrow: pod maską siedzi wolnossący dieselek 1.9 który swoje już przeszedł, ale dzielnie daje radę.!
:arrow: wypuszczona z taśmy montażowej w lipcu 1991 roku(końcówka wypustu)

Jak dotąd z rzeczy wiadomych i widocznych na zdjęciach:
:arrow: zamontowany spoiler na tylnej klapie (ori kamei z tworzywa, na którym ciężko utrzymać lakier :roll: ),
:arrow: założona dokładka na przedni zderzak,
:arrow: zamontowane twardsze od oryginalnego zawieszenie,
:arrow: felunek letni to 15" Rondell'ki, natomiast zimowy komplecik to 14" stalówki,
:arrow: ringi na zegarach,
:arrow: dusza auta- radyjko Panasonic'a.

A tutaj kilka zdjęć stanu faktycznego:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Fotki wnętrza:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Oraz ringi świeżo po montażu
Obrazek Obrazek

Oto co udało mi się osiągnąć z matowych, "zmęczonych" tylnych świateł: <ok>
Obrazek

Odświeżony środek
Obrazek

18-10-2009
Jak mówiłem, tak też uczyniłem.!
Po obiedzie, wygnało mnie do garażu i oto co udało mi się "wyczarować" :mrgreen:
Nowy komplecik na pokładzie: TTI TCB-770 + Sirio ML145
Obrazek Obrazek Obrazek

22-01-2010
Korzystając z ładnej pogody Audiczka, aż prosiła się o małą zimową sesyjkę ;-)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Czerwiec 2010

Pogoda zaczęła dopisywać, więc i audika można było odświeżyć i tchnąć w niego trochę ducha. Została nawoskowana, trochę dopieszczona, i po niespełna 20 latach nadal cieszy oko. To najważniejsze <ok>

Obrazek Obrazek

26-06-2010

Z racji tego, że zaczęły się wakacje, powiało nudą trzeba było w końcu zacząć coś działać w kierunku wcześniej już "zatwierdzonym". Audik powrócił do oryginalnych pomarańczowych kierunkowskazów, znaczki z tylnej klapy zniknęły, spoiler z tylnej klapy, spokojnie-wróci na swoje miejsce, początkiem miesiąca na pokładzie wyląduje alu. Kierunek modów na pewno nie przypadnie do gustu wszystkim, ale uznałem, że nie chce mieć takiego oklepanego auta ;-) GerB3 na pewno przytaknie na moje mody :lol:
A tak to wszystko się prezentuje:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

19-07-2010

Zagościły długo wyczekiwane alu z oponami 195/50, prezentują się super i niech tak będzie, ale nie jest to jeszcze wersja finalna <ok> . Na razie fotki podglądowe jak to się ma na aucie ;-)

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia trochę dopieszczonych felg.
Dla porównania wersja "profesjonalnie odnowiona" w zakładzie z zeszłego roku (1) - matowe, bez lakieru bezbarwnego-wygladają jakby były psiknięte sprayem, przed malowaniem potraktowane grubym papierem ściernym i wyraźnie widoczne rysy po nim, i obecna mało profesjonalna produkcja garażowa, trochę wymęczona, ale efekt zamierzony osiągnięty. Potraktowane grubym metalikiem i kilkoma warstwami bezbarwnego. (2) :mrgreen:

(1)Obrazek (2)Obrazek

Jedna z ostatnich "ciepłych" sesji audika. Chociaż pogoda nie dopisała, to i tak ładnie pozowała :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czekam na komentarze, zarówno te miłe jak i mniej miłe <ok>

hexman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hexman » 02 kwie 2011, 20:39

Dzięki chłopaki za dobre słowo! W przebieg nie wierze ani troche :p
Silnik to prawda nie śmiertelny, ale przy mojej nie za lekkiej nodze pali max 7-7.5l <figielek>
Dla mnie auto powinno być w serii, bez zbędnych fajerwerków.
Audi zostanie już takie jakie jest, bo w najbliższym czasie przesiadam się na coś większego z większym silnikiem i będę tutaj bywał częściej.
Będzie z następnym silnikiem nie do zajechania 2,5TDI <okok>
Ale to już "impreza" na następny temat.

Bagażnik to zdecydowany i chyba jedyny minus tego auta. Jeżdżę nim od zdania prawka (miało to być auto do rozbicia-jest dość bezpieczne, nie to co wynalazki typu tico, czy inne CC) ale okazało się, że zrodziło się "coś więcej" <rotfl> i przez półtora roku nie zafundowałem jej ani stłuczki, a ona odpłaciła się bezproblemową jazdą.

Nie wykluczam, że będę zmuszony się z nią rozstać, ale pożyjemy zobaczymy ;)

hexman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hexman » 03 kwie 2011, 17:26

Oczywiście, że R5 <okok>
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie odezwę się w nowym temacie ;)

[ Dodano: 2011-06-11, 08:57 ]
Audik sprzedany. Temat do zamknięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne Audi”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl