[ A6 C5] Audi Navigation Plus jakie napiecie na pinie SAFE
[ A6 C5] Audi Navigation Plus jakie napiecie na pinie SAFE
Witam,
Radio Navigation plus mam cały czas zablokowane (napis SAFE i BRAK MOÂŻLIWOÂŚCI WPROWADZANIA KODU nawet po odczekaniu godziny, dwóch itp), radio tak jakby wisi.
Radio wymontowałem i chcę je uruchomić "na biurku", poza autem.
Pytanie jest takie:
Jakie napięcie podłączyć do kostki do pinu Safe, gdy sprawdzałem w aucie to tam było +3,6 V - czy takie napięcie tam powinno być?
Czy coś się stanie jeśli do tego pinu SAFE podłącze +12 V?
Pozostałe dwa Plusy zamierzam podpiąć:
- pod pin 7 (+UB)
- pod pin 4 (S kont.)
Radio Navigation plus mam cały czas zablokowane (napis SAFE i BRAK MOÂŻLIWOÂŚCI WPROWADZANIA KODU nawet po odczekaniu godziny, dwóch itp), radio tak jakby wisi.
Radio wymontowałem i chcę je uruchomić "na biurku", poza autem.
Pytanie jest takie:
Jakie napięcie podłączyć do kostki do pinu Safe, gdy sprawdzałem w aucie to tam było +3,6 V - czy takie napięcie tam powinno być?
Czy coś się stanie jeśli do tego pinu SAFE podłącze +12 V?
Pozostałe dwa Plusy zamierzam podpiąć:
- pod pin 7 (+UB)
- pod pin 4 (S kont.)
-
- Forum Audi A6 / A7
Dokładnie TAK!
Podłączyłem radio na biurku, podłączyłem do SAFE również +12 V i po godzinie pojawiła się możliwość wpisywania kodu. Irytujące było to że jak szukałem w necie to wszędzie ludzie pisali że "musisz mieć podłączone 3 plusy" ale nie wiedziałem czy tam mam poprawne napięcie na tym pinie SAFE..
Opiszę krótko swoją historie (bo może komuś się przyda):
Gdy radio miałem w aucie zamontowane nawet po odczekaniu godziny, dwóch nadal miałem cały czas napis SAFE i brak możliwości wprowadzania pinu. Okazało się że w instalacji w aucie na ten pin SAFE nie dochodzi normalne 12 V tylko mniej (wspomniane 3,6 V) - nie mam pojęcia dlaczego tak jest i będę musiał to dopiero wyjaśnić...
Zauważyłem też że wyświetlacz gdy radio jest w samochodzie co jakiś czas miga (tak jakby właśnie tracił na chwilę zasilanie) dlatego nigdy nie minęła pełna godzina bo radio widocznie po takim "mignięciu" odliczało godzinę od nowa. Na biurku nic takiego się nie dzieje - tzn. ekran nie migał i dlatego po godzinie znów miałem możliwość wpisywania kodu.
Podłączyłem radio na biurku, podłączyłem do SAFE również +12 V i po godzinie pojawiła się możliwość wpisywania kodu. Irytujące było to że jak szukałem w necie to wszędzie ludzie pisali że "musisz mieć podłączone 3 plusy" ale nie wiedziałem czy tam mam poprawne napięcie na tym pinie SAFE..
Opiszę krótko swoją historie (bo może komuś się przyda):
Gdy radio miałem w aucie zamontowane nawet po odczekaniu godziny, dwóch nadal miałem cały czas napis SAFE i brak możliwości wprowadzania pinu. Okazało się że w instalacji w aucie na ten pin SAFE nie dochodzi normalne 12 V tylko mniej (wspomniane 3,6 V) - nie mam pojęcia dlaczego tak jest i będę musiał to dopiero wyjaśnić...
Zauważyłem też że wyświetlacz gdy radio jest w samochodzie co jakiś czas miga (tak jakby właśnie tracił na chwilę zasilanie) dlatego nigdy nie minęła pełna godzina bo radio widocznie po takim "mignięciu" odliczało godzinę od nowa. Na biurku nic takiego się nie dzieje - tzn. ekran nie migał i dlatego po godzinie znów miałem możliwość wpisywania kodu.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Pomocy
Witam wszystkich i prosze o wyrozumialosc jestem tu nowy. kupilem audi a6 c5 avant teraz mam problem bo poprzedni wlasciciel mial inne radi a ja chce wlozyc navi plus d w aucie w tunelu radia mam 2 kostki poniszczone i nie mam pojecia jak je podlaczyc tz.radio odpala normalnie ale tylko po nacisnieciu galki i tak samo sie wylacza...2 sprawa to jest 26 pinowa kostka z ktorej wychodzi sobie 5 kabli i jest odcieta z kad nie wiadomo..prosze o pomoc.wrazie czego wstawie zdiecia kostek
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2016, 12:38 przez jarzab1008, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
kolego szukanie nie boli
- problemy-po-zmianie-na-rns-d-vt81585.htm

-