[ A6 C5] 2,8 Quatrro + LPG Duze spalanie
[ A6 C5] 2,8 Quatrro + LPG Duze spalanie
Witam mam takie pytanie mam duże spalanie na gazie miasto nawet do 20 litrow a średnio 17 litrów gazu a trasa najmniej 14,5 litra silnik 2,8 193KM Quatrro . Na Vagu cały czas wyskakuje bład Sonda lambda rzad 1 i 2 czy to tego wina bedzie ? i czuć spaliny prosze o pomoc .
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 14:36 przez mcmartek, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak padły sondy to ECU pracuje w tzw. trybie awaryjnym i nie koryguje składu mieszanki więc spalanie nie w normie.
Najprościej sprawdzić jakie napięcie podają pierwsze sondy lambda i jakie są korekty krótkie.
a6-c5-24-28-30-42-zbior-wiedzy-na-temat ... t24124.htm
Tu jest opisane co nieco i jak sprawdzić.
Najprościej sprawdzić jakie napięcie podają pierwsze sondy lambda i jakie są korekty krótkie.
a6-c5-24-28-30-42-zbior-wiedzy-na-temat ... t24124.htm
Tu jest opisane co nieco i jak sprawdzić.
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja wymieniałem sondy na Bosch'a kpl kosztował mnie 400zł.
Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
Nie za bardzo rozumie o czym rozmawiacie, do tego jeszcze tak napisane że ciężko to zrozumieć.
Nie chodzi o to czy vag pokazuje sondy czy nie.
W podanym linku napisane jest w jakim bloku pomiarowym sprawdza się sygnał sondy i jaki powinien być (jej napięcie), jak i korekty krótkie.
Jeśli nie wiecie jak to sprawdzić i zdiagnozować to możecie sobie jedynie gdybać i wydawać pieniądze na nowe sondy nie wiedząc czy są walnięte czy nie.
Nie chodzi o to czy vag pokazuje sondy czy nie.
W podanym linku napisane jest w jakim bloku pomiarowym sprawdza się sygnał sondy i jaki powinien być (jej napięcie), jak i korekty krótkie.
Jeśli nie wiecie jak to sprawdzić i zdiagnozować to możecie sobie jedynie gdybać i wydawać pieniądze na nowe sondy nie wiedząc czy są walnięte czy nie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
sonda do wymiany a kable wn swiece sa ok czujnik temp na kompa?? ja mialem takie objawy sondy nowe do tego swiece kable i czujnik na kompa i ustalo a gazu hmm zalezy od jakosci ja leje na shellu i mi 2.4 miasto kolo 15 gazu pali ale to wiesz jak sie szaleje jak cos pisz na gg
w razie problemow pisz pomoge nie staram sie wymadrzac staram sie pomoc ucza sie na bledach