Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] a6c5 ciezko wchodzi 1 i wsteczny

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] a6c5 ciezko wchodzi 1 i wsteczny

Post autor: grzeslhr » 22 lut 2011, 17:38

Witam serdecznie. Przepraszam jak coś żle napisze .Czytałem regulamin i przedstawiłem się :] Mój problem polega na ty ze wymieniłem kompletne sprzęgło w swojej audiczce i po tej wymianie bardzo ciezko wchodzi 1 i wsteczny :( Czasami muszę wrzucić 3 i dopiero 1 lub wsteczny inaczej kłopot :( Mechanik twierdzi ze to coś w skrzyni ale przypominam ze problem pojawił się po wymianie sprzęgła :( Błagam pomocy koledzy :|

grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzeslhr » 22 lut 2011, 20:13

Raczej skrzynia ta sama :) ale no olej nie wymieniony :( a zapowietrzenie pojawiło by się po wymianie :| druga sprawa jest ze jak już wcisne ta 1 to następne 20 razy wejdzie dobrze az tu nagle bach znowu lipa normalnie jak bym nie wycisną sprzęgla <uoee> a problem monotonie pojawia sie rano tragedia :[ kosztowało mnie to 1500zl na starym chodziło ale sie slizgało a teraz się nie slizga ale nie wchodzi

grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzeslhr » 24 lut 2011, 16:51

Olej nie wymieniałem :) bo wiem ze czasami to lepiej sie nie czepiac jak chodzi a jest :) A sprzęgło sachs własnie i to mnie martwi ze to nie luk :| takie było w oryginale <uoee> we wtorek jestem umówiony na odpowietrzenie wiec dam znac co i jak :) Mechanik mówi ze to raczej to jak zapoznał sie z problemem :) Dzisiaj zauwarzyłem ze jak wcisne bieg i tzrymam na sprzegle to wchodzi za każdym razem wystarczy ze popuszcze sprzegło i znowu to samo <uoee> .I jak odpalam rano na biegu trzymam sprzegło wcisniete to bardzo delikatnie dosłownie te 2cm podciagnie autem :(

grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzeslhr » 25 lut 2011, 16:58

Tłumik jest oka czyli (dwumas) .Do mechanika jade z odpowietrzeniem innego bo on odpowietrza wszystko podcisnieniowo. A koszt to 30zł.miejmy nadzieje ze pomorze :) na razie za pomoc nie dziekuje co by nie zapeszyc :) <piwo>

[ Dodano: 2011-03-01, 12:01 ]
Temat zakończony odpowietrzone sprzegło smiga jak ma byc :) do wymiany jeszcze jest ten łacznik gumowy ale to szczegół :) Kolego censored wielkie cieki za pomoc <piwo> .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja