[a6 c5] jakie sa objawy padnietych wtryskow?
[a6 c5] jakie sa objawy padnietych wtryskow?
witam,jak w temacie poczym poznac czy wtryski padly,jakis prosty sposob oprocz demontowania ,dzieki
Witam!
Przy swoim A6 zauważyłem niewielki spadek mocy. Silnik wkręca się w pełen zakres obrotów lecz robi to znacznie wolniej. Zeby to sprawdzić pojechałem dzisiaj do dobrego warsztatu na VAG-a i okazało się że 3 z 6 wtrysków zaczynają się sypać. Poza tym wszystko jest bdb. Podczas wymiany wtrysków trzeba wymienić cały kopmplet a nie 1 lub 2. Dlatego moim zdaniem pierwszymi objawami padających wtrysków jest spadek mocy. W moim przypadku nie było żadnego czarnego dymu.
Z tego co wiem cena jednego nowego wtrysku wynosi między 700-800 zl. Mozna też kupić używane w idealnym stanie za około 1000zl za komplet.
Pozadawiam!
Przy swoim A6 zauważyłem niewielki spadek mocy. Silnik wkręca się w pełen zakres obrotów lecz robi to znacznie wolniej. Zeby to sprawdzić pojechałem dzisiaj do dobrego warsztatu na VAG-a i okazało się że 3 z 6 wtrysków zaczynają się sypać. Poza tym wszystko jest bdb. Podczas wymiany wtrysków trzeba wymienić cały kopmplet a nie 1 lub 2. Dlatego moim zdaniem pierwszymi objawami padających wtrysków jest spadek mocy. W moim przypadku nie było żadnego czarnego dymu.
Z tego co wiem cena jednego nowego wtrysku wynosi między 700-800 zl. Mozna też kupić używane w idealnym stanie za około 1000zl za komplet.
Pozadawiam!

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
NAZAR, mam troche większy przebieg, i podejrzewam, że trzeba się zabierać za wtryski. Przybywa mi oleju. Regeneracja to domyslam się wymiana koncówek wtryskiwaczy i pewnie regulacja cisnienia otwarcia.
Czy coś jeszcze ? Albo coś skomplikowanego w tym jest ?
No i ile kosztuje regeneracja ?
Czy coś jeszcze ? Albo coś skomplikowanego w tym jest ?
No i ile kosztuje regeneracja ?
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
kolego NAZAR ponowię pytanie:
możesz mi powiedzieć w jaki sposób zdiagnozowani Ci padające wtryski? pewnie przez korekcje pokazywane na VAG'u? jeśli tak to jakie miałeś te korekcje?
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
możesz mi powiedzieć w jaki sposób zdiagnozowani Ci padające wtryski? pewnie przez korekcje pokazywane na VAG'u? jeśli tak to jakie miałeś te korekcje?
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Nie potrafie teraz Ci odpowiedzieć jakie były dokładnie te korekcje bo nie pamiętam ale na trzech wtryskach były niepoprawne parametry według mechanika. Zregenerowałem wszystkie wtryski i jest naprawdę dużo lepiej. Auto szybciej zapala i jest bardziej dynamiczne. Miałem wymienione końcówki oraz jakieś drobiazgi wewnątrz wtrysku. Nie jest to nic skomplikowanego. Zapłaciłem 190 zł za regenerację jednego wtrysku.
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
OK rozumiem sprawdzane VAG'iem?. U mnie korekcje przy 232 tys są naprawdę bardzo dobre jak dla aut, które ma ok 170tys.NAZAR pisze:Nie potrafie teraz Ci odpowiedzieć jakie były dokładnie te korekcje bo nie pamiętam ale na trzech wtryskach były niepoprawne parametry według mechanika. Zregenerowałem wszystkie wtryski i jest naprawdę dużo lepiej. Auto szybciej zapala i jest bardziej dynamiczne. Miałem wymienione końcówki oraz jakieś drobiazgi wewnątrz wtrysku. Nie jest to nic skomplikowanego. Zapłaciłem 190 zł za regenerację jednego wtrysku.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł