Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C5] brzęczek w zegarach

Elektryka
ODPOWIEDZ
rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6C5] brzęczek w zegarach

Post autor: rafal100 » 17 lut 2011, 20:59

Witam . Mam takie pytanie odnosnie brzęczka . Czytałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na to co sie dzieje u mnie .
Tydzien temy zauwazyłem ze po zgaszeniu auta i wyciągnieciu kluczyka , swiatła włączone nie ma sygnału brzęczka . Ale wczoraj zapaliła sie rezerwa i brzęczek dał o tym znak " bip ! " . Dzis zapaliła sie kontrolka klocków hamulcowych , brzęczek dał znać . ( kontrolka zgasła po ponownym odpaleniu -czyli niedługo wymiana klocków ) . Nie sprawdzałem ( zapomniałem ) zrobic jeszcze tak , bez kluczyka i bez swiateł włączyc kierunek i drzwi otworzyc .
Prosze powiedzcie mi co to moze byc ? Dlaczego raz jest " bip " a raz nie . ?

[ Dodano: 2011-02-18, 11:08 ]
własnie wróciłem z parkingu . Kontrolka klocków zaswieca sie z chwilą przekręcenia stacyjki i jest sygnał brzęczka "bip" . Wiec wymiana niezbędna :(
Zrobiłem test właczenia na postoju kierunku -z wyciągniętym kluczykiem i otworzyłem drzwi . Niestety cisza , brzęczek nie odezwał sie .
Nadmienie ze w grudniu miałem wymienianą nagrzewnice i robienie nastaw podstawowych klimatyzacji .
Moze cos sie przypadkowo wtedy przestawiło ( wyłączyło ) ?
Czy mozna vagiem wyłączyc / właczyc przypomnienie dzwiękowe włączonych swiateł ?

[ Dodano: 2011-02-18, 22:06 ]
halo , ludzie . Ktos pomoze ?

Awatar użytkownika
tasman111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tasman111 » 19 lut 2011, 00:05

Kolego brzęczek od włączonych świateł to co innego niż sygnał który przypomona Ci o klockach bądź rezerwie. Nie wiem niestety gdzie on jest bo nigdy nie rozbierałem tego. Z sygnałem który Cie informuje, co się dzieje z Twoim autem jest wszystko ok. Sygnał włączonych świateł to niezależny brzęczek. Raczej przy serwisowaniu klimy nie mogli Ci tego odłączyć. Być może się spalił albo gdzieś coś się rozłączyło.
Od Audi piękniejsze są tylko kobiety:)

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 20 lut 2011, 13:28

vippassat,
prawda . własnie wczoraj kolega z forum sprawdzał mi to i okazało sie zr wszystkie drzwi poza kierowcą saok . Od kierowcy w kompie błąd pokazywły . Myslelismy ze moze przewody w tej gumie sie moze przerwały . Ale on cos palcem w zamku drzwi poryszał i zaceło piszczec . Oczywiscie tylko na moment . Wiec tak jak piszesz < mikrostyk do wyminy ( on jakos to nazwał fachowo ale nie pamietam ). Zamek równiez czasami nie zamyka drzwi tylko odbija i trzyma na raz . Wiec chyba cały zamek do wymiany . Gdzies ostatnio widziałem na forum linka do takiego zamka Made in China za 180 zl .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja