Witam,
Właśnie dziś przywiozłem swoją świeżo kupioną A6.
Na postoju po przełączenia języka z niemieckiego na ang po jakimś czasie MMI przestało reagować.
Cały czas mi wyświetla komunikat, że telefon jest prawdopodnie źle podłączony. (Nie mam opcji telefonu - jedynie złącze do adaptera w podłokietniku. Oraz przycisk do obsługi głosowej na kierownicy.
ekran MMI jako tako działa - wyświetla informację jeżeli zmieniam temperaturę lub sposób nawiewu, ale zaraz potem wraca ekran błędu z informacją o telefonie.
Przestało też działać podświetlenie klawiszy z MMI, czasami zapalą się wszystkie naraz.
Próbowałem resetować MMI przez kombinację klawiszy, ale nie chce się zresetować.
Zmienianie radiostacji i głośności działa tylko z kierownicy. Czasami działa regulacja głośności z potencjometru na MMI.
Czy może to mieć jakiś związek ze zmianą języka?
Odłączyłem aku na 2 dni zobacze czy coś pomoże.
Ale wszystkich sugestii chętnie wysłucham
2. Jaka jest możliwość dokupienia, dołożenia modułu bluetooth? Czy mikrofon jest w tych autach zamontowany??
C6 2006 rok modelowy 2007 MMI basic + navi.
[A6 C6] MMI basic zwis?? oraz opcja bluetooth
Hej,
Na razie nie mam dostępu do VAG-a.
Upgrade MMI nie wchodzi w rachube, system nie reaguje na żadne kombinację przycisków. Tak więc nie da się nastartować upgradu.
Nikt nic nie kopał w konsoli. Jedynie co mi do głowy przychodzi to to, że się oparłem o konsole i podłokietnik, a ważę koło 100kg.
Komunikat który się wyświetla brzmi:
'Your telephone may not be connected or attached properly'
Mam pytanie - gdzie się ten telefon podłacza, czy w podłokietniku do tego złącza, czy jest to jakiś moduł, który się montuje w schowku??
Mi to osobiście wygląda na jakieś zwarcie lub 'nieodblokowanie' jakiegoś przycisku, czujnika.
Na razie nie mam dostępu do VAG-a.
Upgrade MMI nie wchodzi w rachube, system nie reaguje na żadne kombinację przycisków. Tak więc nie da się nastartować upgradu.
Nikt nic nie kopał w konsoli. Jedynie co mi do głowy przychodzi to to, że się oparłem o konsole i podłokietnik, a ważę koło 100kg.
Komunikat który się wyświetla brzmi:
'Your telephone may not be connected or attached properly'
Mam pytanie - gdzie się ten telefon podłacza, czy w podłokietniku do tego złącza, czy jest to jakiś moduł, który się montuje w schowku??
Mi to osobiście wygląda na jakieś zwarcie lub 'nieodblokowanie' jakiegoś przycisku, czujnika.
A6 2,4
oraz
Q5 TSI 2009 Sline
oraz
Q5 TSI 2009 Sline
- zakwas
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Re: [A6 C6] MMI basic zwis?? oraz opcja bluetooth
kolego mialem cos podobnego tylko ze u mnie swiecily sie wszystkie przyciski nie moglem nic zrobic jednym slowem choinka xD po jakims czasie (jakos 1min) wylaczalo sie mmi i jak wlaczylem to od nowa wszystkie sie zapalaly i grala muzyka
problem tkwil w sterowniku tam gdzie masz te cale przyciski joistik i reczny wczesniej juz mi cos ciezko chodzily przyciski chcialem wymienic caly sterownik ale jak rozebralem to sie okazalo ze byla rozlana coca-cola i to wszytsko bylo zaklejone rozkrecilem i wyplukalem pod woda wysuszylem podlaczylem i do dzisiaj lata nie mowie ze masz cos rozlane ale moze jakis przycisk jest wduszony i robi zwarcie
zagladnij tam na forum znajdziesz jak to rozebrac
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
wirus 170 koni
polecam wszystkim!!!
moja dziecinka
jest-jest-od-paru-dni-moja-moja-wymarzo ... htm#144838
moja dziecinka
Dzięki zakwas.
Tak mi to wygląda na jakieś zwarcie.
Za 2 tyg będę mieć czas by konsole rozebrać. Dam znać czy pomogło.
[ Dodano: 2011-04-03, 23:29 ]
Odzywam się po czasie bo wcześniej nie było kiedy.
Problem był w zwarciu klawisza, który włącza/wyłącza ekran MMI na centrlanej konsoli.
W życiu bym nie obstawił, że ten przycisk wygeneruje taki błąd (błąd telefonu).
Przycisk 'został' był wciśnięty,sklejony. Trzeba go było wyjąć a by to ucznić to całą przednią konsole potrzeba zdjąć.
VAG nie wykazał żadnego błędu.
Może komuś to kiedyś pomoże.
Pozdrawiam
Tak mi to wygląda na jakieś zwarcie.
Za 2 tyg będę mieć czas by konsole rozebrać. Dam znać czy pomogło.
[ Dodano: 2011-04-03, 23:29 ]
Odzywam się po czasie bo wcześniej nie było kiedy.
Problem był w zwarciu klawisza, który włącza/wyłącza ekran MMI na centrlanej konsoli.
W życiu bym nie obstawił, że ten przycisk wygeneruje taki błąd (błąd telefonu).
Przycisk 'został' był wciśnięty,sklejony. Trzeba go było wyjąć a by to ucznić to całą przednią konsole potrzeba zdjąć.
VAG nie wykazał żadnego błędu.
Może komuś to kiedyś pomoże.
Pozdrawiam
A6 2,4
oraz
Q5 TSI 2009 Sline
oraz
Q5 TSI 2009 Sline