[100 c4] gdzie CB montować i jakie najtańsze
popatrzyłęm troche na YOUSAN'a i cena spora, dzwoniłęm do brata kolegi ari , doradziłm iradio tti 550, poszukałem na allegro i są po 180 z przesyłką , mają jakąś funkcję która automatycznie zagłusza szumy, mówił że będę zadowolony z takiego radia i że się nie zniechętę do cb . i są takie radia http://allegro.pl/cb-radio-tti-tcb550-a ... 70234.html i zastanawiam się czy kupić za 180 czy oszczędzić 50 zł i mieć takie http://allegro.pl/swietne-cb-radio-tti- ... 21259.html , cb radia lubią się psuć czy rzadko ? a jeśli się psują to naprawa jest dosć wartościowa?
mam okazje kupić yousana turbo za 250, używane miesiąc, i gratis dostrojenie antenki
opłąca się?
mam okazje kupić yousana turbo za 250, używane miesiąc, i gratis dostrojenie antenki
opłąca się?
audi 100 c3 1.8 b+g
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
Yosan Turbo ma bardzo dobrego auto squelcha, sam posiadam to radyjko razem z anteną Lemm 1500 i jestem z tego zestawu bardzo zadowolony - Koreańczycy się popisali swoją drogą - ta sama firma robi radia Lafayette, które też są chwalone na forach
Co do odbierania - radio nie ma nic do tego z jakiej odległości ściągasz, po prostu albo masz dobrą antenę albo akurat wjechałeś na obszar dobrej propagacji.
W tti/intek bym się nie pchał, zwłaszcza te nowe nie trzymają serii, możesz trafić bardzo dobre albo totalny szumofon
Co do odbierania - radio nie ma nic do tego z jakiej odległości ściągasz, po prostu albo masz dobrą antenę albo akurat wjechałeś na obszar dobrej propagacji.
W tti/intek bym się nie pchał, zwłaszcza te nowe nie trzymają serii, możesz trafić bardzo dobre albo totalny szumofon
proszę bardzo , nagrywałęm tylko minute, to było dziś popołudniu, w centrum miasta, pogoda była taka że delikatnie padał śnieg
wydaje mi sie że dobrze ogólnie słychać, polecam to radio
jeszcze tylko zamontować 
Edit:
a tak zamontowałem radyjko
:
![Obrazek]()
była opcja żeby zamontować w popielniczce i to radio wyglądałoby tam idealnie , i kabel by starczył nawet, ale trzeba by było rozbierać tunel i konsole a pozatym popielniczka sie przydaje

wydaje mi sie że dobrze ogólnie słychać, polecam to radio

Edit:
a tak zamontowałem radyjko

była opcja żeby zamontować w popielniczce i to radio wyglądałoby tam idealnie , i kabel by starczył nawet, ale trzeba by było rozbierać tunel i konsole a pozatym popielniczka sie przydaje

audi 100 c3 1.8 b+g
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
Panowie po mojemu radyjko w miare tanie http://allegro.pl/cb-radio-alan-199-a-s ... 59159.html osobiscie mam to radio tylko antena 90 Lemma do tego SWR i stroicie sami
odległość jaka jest zupełnie wystarczająca to ok 3-4 km nie wiecej (wystarczy zeby zapytac sie o droge) 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
neimaD, proponuję lafayette zeus, zgrabne i z dobrymi opiniami
pasożyt, moim zdaniem dużo lepsza alternatywa do tego co podałeś http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-tit ... 74490.html
alan 109 ma nieco lepsze opinie niż 199, no i ten zestawik, który podałem, posiada kolega i jest zadowolony
a tu już mój, świeżo zamontowany zestaw, czyli antena Siro TRIFLEX
![Obrazek]()
i radyjko Yosan TURBO
![Obrazek]()
![Obrazek]()
po strojeniu zasięg zestawu to ok. 8 km, z lekkimi szumami ściąga z ok. 13 km, czyli jak dla mnie wystarczająco,
a teraz przydatna informacja dla osób chcących kupić to radio:
jeśli chodzi o radyjko, to początkowo miałem problem z przestawieniem go z piątek na zera, tzn. częstotliwość jaką radio podawało dla kanału 19 wynosiła 27 185 a powinna wynosić 27 180, czyli chodzi o tę ostatnią cyfrę, niestety w instrukcji nie podali jak wejść do menu radia, żeby to przestawić, metodą prób i błędów udało się i aby do menu wejść trzeba przytrzymać SC zaraz po włączeniu radia, czyli w momencie jak jeszcze nie wyświetla kanałów, można wówczas zmienić wspomniane piątki na zera a także kraj, w którym radyjko będzie pracowało itd. itp.
pasożyt, moim zdaniem dużo lepsza alternatywa do tego co podałeś http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-tit ... 74490.html
alan 109 ma nieco lepsze opinie niż 199, no i ten zestawik, który podałem, posiada kolega i jest zadowolony
a tu już mój, świeżo zamontowany zestaw, czyli antena Siro TRIFLEX
i radyjko Yosan TURBO
po strojeniu zasięg zestawu to ok. 8 km, z lekkimi szumami ściąga z ok. 13 km, czyli jak dla mnie wystarczająco,
a teraz przydatna informacja dla osób chcących kupić to radio:
jeśli chodzi o radyjko, to początkowo miałem problem z przestawieniem go z piątek na zera, tzn. częstotliwość jaką radio podawało dla kanału 19 wynosiła 27 185 a powinna wynosić 27 180, czyli chodzi o tę ostatnią cyfrę, niestety w instrukcji nie podali jak wejść do menu radia, żeby to przestawić, metodą prób i błędów udało się i aby do menu wejść trzeba przytrzymać SC zaraz po włączeniu radia, czyli w momencie jak jeszcze nie wyświetla kanałów, można wówczas zmienić wspomniane piątki na zera a także kraj, w którym radyjko będzie pracowało itd. itp.
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL