[All A6 C5] [3.0 ASN] Max. moment
- erick
- Forum Audi A6 / A7
[All A6 C5] [3.0 ASN] Max. moment
Mam pytanie do wszystkich użytkowników audi z silnikiem benzynowym 3.0 ASN, tych ze skrzynią automatyczną i manualną 6-cio biegową (tak jak u mnie). Jak u was jest z max. momentem? Wszędzie gdzie bym nie przeczytał podają, że max. moment występuje przy 3200 obr./min. Tymczasem u mnie silnik wyraźnie się wkręca i daje kopa dokładnie przy 4200 obr./min. Czy u Was jest podobnie?
<quattro>
- erick
- Forum Audi A6 / A7
Ja może jeszcze raz zadam pytanie:
Przy jakich obrotach czuć u Was takie wyraźne "pociągnięcie", max. moment, max. moc?
Wykresy umiem czytać i również dostrzegłem zapisy o max. momencie przy 3200 obr./min., ale u mnie ten moment wyraźnego wzrostu mocy następuje dokładnie przy 4200 obr./min.
Prosiłbym osoby z tymi silnikami o zaobserwowanie jak to jest u nich w samochodach i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z jazdy na "żywo".
Ninja_, depnij gaz w podłogę jak będziesz jechał i napisz kiedy odczujesz wzrost mocy.
Przy jakich obrotach czuć u Was takie wyraźne "pociągnięcie", max. moment, max. moc?
Wykresy umiem czytać i również dostrzegłem zapisy o max. momencie przy 3200 obr./min., ale u mnie ten moment wyraźnego wzrostu mocy następuje dokładnie przy 4200 obr./min.
Prosiłbym osoby z tymi silnikami o zaobserwowanie jak to jest u nich w samochodach i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z jazdy na "żywo".
Ninja_, depnij gaz w podłogę jak będziesz jechał i napisz kiedy odczujesz wzrost mocy.
<quattro>