Witam
Mam prosbe jesli ktos cos wie ,albo mial podobne problemy prosze o jakiekolwiek info,gdzyz jestem za granica i niewiem za co sie wziasc.
a wiec tak,z 3miesiace temu wymienialem olej ,czujnik oleju i filtry,wszystko bylo ok,po miesiacu raz mi zaczol strasznie kopcic i smierdziec olejem.zajechalem do mechanika ale bylo wszystko wporzadku bo juz nie kopcil,jezdzilem i wszystko ok,teraz kopci mi coraz czesciej,a najbardziej po wekendzie jak troche postoji,w tyg. raczej nie,ale teraz widze ze mozliwe ze bedzie to codzienne.boje sie o silnik czy cos sie nie stanie.na korku jest lekka masa musztardowego koloru ale to jest wsumie normalka jak sie jezdzi krotkie dystanse i silnik sie nie nagrzeje a tak jezdze,plyn ze zbiorniczka wyrownawczego jest wporzadku nie ubywa,za to ostatnio musialem dolac olej bo wyskoczyla kontrolka o stanie min.Co to moze byc koledzy,naprawde mi zalezy .myslalem o turbinie,albo poprostu ta uszczelka,dziekuje za wszelkie info.
pozdr
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując TAGI!
Poprawiłem!
[2,7BiT 230KM] Dymi i śmierdzi olejem
[2,7BiT 230KM] Dymi i śmierdzi olejem
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 20:36 przez czerw84, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
czerw84, pierwsze co sprawdź to turbiny.
Zdejmij węże dolne od intercoolerów i zobacz czy będzie w nich olej,
jeśli będą lekko zapocone olejem to spoko,ale jak ci się wyleje olej z węża to masz odpowiedź.
Sprawdź najpierw to,
i napisz co zauważysz
Odczuwasz oprócz dymienia jakieś inne negatywne skutki?
Zdejmij węże dolne od intercoolerów i zobacz czy będzie w nich olej,
jeśli będą lekko zapocone olejem to spoko,ale jak ci się wyleje olej z węża to masz odpowiedź.
Sprawdź najpierw to,
i napisz co zauważysz

Odczuwasz oprócz dymienia jakieś inne negatywne skutki?
gembas :no to wlasnie taka mam
[ Dodano: 2011-02-13, 20:23 ]
Dzieki sebastian,sprawdze w najblizszym czasie,teraz tu w finlandi jest -20,wiec bede musial cos wykombinowac.a iile taka turbinka albo regeneracja ,czy sie oplaca ja regenerowac.ja jak ja kupowalem 2,5roku temu to mi moj mechanik mowil ze lewa troche sie poci ale bylo wszystko ok,wiec wlasnie tez stawiam na turbine;/ dzieki za info
[ Dodano: 2011-02-13, 20:23 ]
Dzieki sebastian,sprawdze w najblizszym czasie,teraz tu w finlandi jest -20,wiec bede musial cos wykombinowac.a iile taka turbinka albo regeneracja ,czy sie oplaca ja regenerowac.ja jak ja kupowalem 2,5roku temu to mi moj mechanik mowil ze lewa troche sie poci ale bylo wszystko ok,wiec wlasnie tez stawiam na turbine;/ dzieki za info
- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD