[a6 c4] Blenda od S4 - czy będzie pasować?
[a6 c4] Blenda od S4 - czy będzie pasować?
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie blendy od S4 avant.
Planuję kupić powyższą część ale nie wiem czy będzie ona pasować do A6 avant.
Proszę o pomoc w temacie, za co z góry dziękuję.
Pozdrawiam Sławek.
Mam pytanie odnośnie blendy od S4 avant.
Proszę o pomoc w temacie, za co z góry dziękuję.
Pozdrawiam Sławek.
A6 2,5 TDI AEL
pod warunkiem że owa blenda S4 będzie od avanta to będzie pasować.
Blendy S4 były różne do avanta i do sedana. Różnica? klamka klapy w avancie.
Blendy S6 były identyczne do avanta i do sedana.
[ Dodano: 2011-02-08, 15:29 ]
tutaj dość spora dyskusja się toczy nt blend a6-c4-blendy-s4-s6-model-c4-allegro-vt27942.htm
Blendy S4 były różne do avanta i do sedana. Różnica? klamka klapy w avancie.
Blendy S6 były identyczne do avanta i do sedana.
[ Dodano: 2011-02-08, 15:29 ]
tutaj dość spora dyskusja się toczy nt blend a6-c4-blendy-s4-s6-model-c4-allegro-vt27942.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
też niejestem pewien ale jakby do A6 kupił blende z s4 avant to musiałby i klamke zmienić
tylko niewiem czy w blendzie S4 sedan jest dziura na klamke taka jaka jest w A6 czyli za tym odblaskiem
[ Dodano: 2011-02-08, 15:40 ]
http://allegro.pl/audi-blenda-tyl-lampy ... 73643.html dokładnie to w tej aukcji widać różnicę S4 avant na górze i S4 sedan na dole

[ Dodano: 2011-02-08, 15:40 ]
http://allegro.pl/audi-blenda-tyl-lampy ... 73643.html dokładnie to w tej aukcji widać różnicę S4 avant na górze i S4 sedan na dole

zgoda tylko ze blenda od s4 sedan ma dziure wycieta na lampki a co za tym idzie jest miejsce na klamke z wersji avant w a6.
czyli tak.
blenda od awanta s4 pasuje do awanta 100 i a6 pod warunkiem ze mamy rowniez klamke
blenda od awanta s6 pasuje do sedana i awanta 100 jednak tutaj trzzeba miec rowniez klamke od a6/s6
blenda od sedana s6 analogicznie jak wyzej.
blenda od sedana s4 pasuje do 100 sedan oraz awanta o ile zdobedziemy klamke od a6/s6,pasuje rowniez do sedana i awanta a6/s6/
to tyle wszelkich neijasnosci.
jesli potrzeba to mam nowke sztunie niesmigana od s4 sedana.nowka ori.
czyli tak.
blenda od awanta s4 pasuje do awanta 100 i a6 pod warunkiem ze mamy rowniez klamke
blenda od awanta s6 pasuje do sedana i awanta 100 jednak tutaj trzzeba miec rowniez klamke od a6/s6
blenda od sedana s6 analogicznie jak wyzej.
blenda od sedana s4 pasuje do 100 sedan oraz awanta o ile zdobedziemy klamke od a6/s6,pasuje rowniez do sedana i awanta a6/s6/
to tyle wszelkich neijasnosci.
jesli potrzeba to mam nowke sztunie niesmigana od s4 sedana.nowka ori.
- wujek_maciej
- Forum Audi A6 / A7
będzie pasować, tylko będziesz miał takie wycięcie na klamkę, które jest niepotrzebne w twoim przypadku. Jeśli masz okazję to kup do s4 sedan lub od s6 niezależnie czy sedan czy avant, bo z s6 każda podejdzie Ci.Sławek1 pisze:Mam pytanie odnośnie blendy od S4 avant.
pozdr
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[quote="Mlodyrzeszow"]a6-c4moja-lala-vt29662,45.htm
zobacz tutaj on ma taka lotke[/quote]
Lotka na klapę to rewelka sprawa narazie nie zastanawiam się nad zakładaniem. ale może kiedyś.
Dodano: 2011-02-14, 14:49
Co do dyskusji na temat blendy to wniosek jest taki, że do a6 kombi podejdzie każda z czterech sztuk od esek, ale w przypadku blendy od s4 kombi trzeba jeszcze mieć klamkę.
zobacz tutaj on ma taka lotke[/quote]
Lotka na klapę to rewelka sprawa narazie nie zastanawiam się nad zakładaniem. ale może kiedyś.
Dodano: 2011-02-14, 14:49
Co do dyskusji na temat blendy to wniosek jest taki, że do a6 kombi podejdzie każda z czterech sztuk od esek, ale w przypadku blendy od s4 kombi trzeba jeszcze mieć klamkę.
A6 2,5 TDI AEL
co do lotki to stygnijecie panowie stygnijcie...Konieczna jest wymiana klapy.na dopasowana do daszka.Inna jest gora klapy i nie da sie tego zrobic idealnie zeby bylo jak seria...a daszek bedzie sterczal i srednio to wyglada.wiem bo meczylem sie z tym 2 lata.najpierw poszly dziury wywiercone a potem juz nie bylo wyjscia i lotka musiala byc zalozona odstajaca.da sie teoretycznie wyciac od wewnatrz lotke zeby siadla nizej a takze doslownie wklepac blache w miejscu przykrecenia.troszku pomaga ale to jednak bylo nie to...jak by co to oczywiscie daszek jeden mam na sprzedaz dla odwaznych cena 60zl.