[A6 C4] zakup przednich lamp
[A6 C4] zakup przednich lamp
cześć, chciałem się was poradzić w kwestii zakupu lamp do mojej C4. Mam możliwość kupić lampy z anglika, oczywiście normalnie by nie pasowały, ale z tego co zobaczyłem w mojej obecnej lampie to wewnątrz jest przełącznik lewo-prawo który po przełączeniu wg mnie dopasowuje się do wersji ANG lub europejskiej. Czy ktoś z was miał z czymś takim do czynienia? Czy moje przypuszczenia są prawidłowe? Z góry dziękuje za pomoc.
niestety jeden z reflektorów nie jest oryginalny, jakoś światła jest bardzo słaba i chciałbym go zamienić na oryginalny, ale to co mi mówisz niestety mnie zmartwiło:(censored pisze:To doświetlanie prawego (w ang pewnie lewego) pobocza aniżeli przełącznik eur/ang. Jak podniesiesz przysłonę to doświetla pobocze _/ jak opuścisz świeci na "płasko" __
Te znaczki wyżej to wizualizacja świecenia
Co się stało, słabo świecą? Można je wyczyścić (jest na forum w "HOW TO"), kupić klosze za 35zł/szt i dużo lepiej świecą.
Dziękuje za informację
tylko pamiętaj że jeśli wstawisz lampki od anglika to możesz mieć problem nie tylko z ustawieniem świateł ale również z przejściem przeglądu
ja jak robiłem kiedyś przegląd pokolizyjny to mi diagnosta sprawdzał czy nie mam lamp od anglika wstawionych, mówił że angielskie lampy w europejskim samochodzie tracą homologację ile w tym prawdy to nie wiem ale lepiej dmuchać na zimne
ja jak robiłem kiedyś przegląd pokolizyjny to mi diagnosta sprawdzał czy nie mam lamp od anglika wstawionych, mówił że angielskie lampy w europejskim samochodzie tracą homologację ile w tym prawdy to nie wiem ale lepiej dmuchać na zimne
Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA

- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Już mówie o co kam ancensored pisze:Możesz rozwinąć tę ciekawą teorię? Mowa o EU czy ANG?Hincó pisze:wg mnie to lewy reflektor oświetla znaki,pieszych bo świeci wyżej niż prawy a prawy mu tylko pomaga jak lewy przysłoni inne auto
PS. 80zł kosztuje regeneracja całego zestawu odbłyśnika, mijania 30-40zł.

Chodzi o EU.
oba świecą tak _/ _/
*-niech gwiazdka to będzie 'ludzik vel. przeszkoda'
dwie sytuacje
_/ * _/
_/ _/ *
W pierwszej prawa lampa nie złapie ludzika, tylko lewa.
w drugiej obie
U mnie lampy jak diagnosta ustawił to prawa lampa oświetla znaki lekką poświatą. prawa ich nie łapie. Lewa lampa jest przesunięta o np 1.5m w lewo przez co łapie o te 1.5m 'wcześniej'
Wiadomo o co kaman ?
Ja na dodatek zauważyłem jeżdżąć b6 poza lepszymi światłami to, że kąt pochylenia / jest inny-lepszy- dużo bardziej stromy niż w c4

Co do regeneracji ja robiłem wysyłkowo u siebie nikogo nieznalazłem i właśnie płaciłem 130 zł z przesyłką za dwie sztuki mały soczewek mijania, drogowych nie robiłem <kasa>
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
censored, faktyczine, stwierdzenie że prawa lampa wyżej świeci nie było szczęśliwe
oświetla wyżej, może lepiej choć nie do końca. Cały czas mówimy o światłąch ustawionych poniżej poziomu (chyba 1% spadku(btw 1cm na 100cm dobrze rozumiem? czy 4,5*)) i w osi pojazdu itd. Wtedy zdarza się że prawa lampa oświetli ludzika od pasa w dół a prawa złapie go już od ramion w dół