Witam!
Moj kolega bawil sie dzisiaj moim klimatronikiem i w jakis sposob ( tylko jemu wiadomy) go zablokowal. Mianowicie temperatura jest na Lo a dmuchawa na maksa i nie mozna w zaden sposob podniesc temperature i obnizyc dmuchawe. Wiecie moze w jaki sposob to odblokowac? Obejdzie sie bez vaga?
[S6 c4] Zablokowany klimatronik
- Hoolio
- Forum Audi A6 / A7
[S6 c4] Zablokowany klimatronik
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 22:39 przez Hoolio, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja w mam podobny problem. Tylko, że u mnie padł silniczek od sterowania spiętrzeniem klapy i uwaliło mi stabilizator napięcia w klimatroniku, wymieniłem silniczek i jest duża poprawa.
Następnie dałem do zrobienia zimne luty ale zrobiłem tylko te na płycie głównej klimatronica, jeszcze będę musiał rozebrać panel i tam poprawić zimne luty.
Blokowanie takie jak Ty masz zdarzało mi się często jak było ciepło w samochodzie, aktualnie po zrobieniu w/w rzeczy tylko dwa razy mi się zablokował klimatronic.
Następnie dałem do zrobienia zimne luty ale zrobiłem tylko te na płycie głównej klimatronica, jeszcze będę musiał rozebrać panel i tam poprawić zimne luty.
Blokowanie takie jak Ty masz zdarzało mi się często jak było ciepło w samochodzie, aktualnie po zrobieniu w/w rzeczy tylko dwa razy mi się zablokował klimatronic.