-naapisz jak sie autko sprawuje z rozporka jak bedziesz miał chwile po "testach"
[AUDI A6 C4] srebny pocisk na [RH ZW1] nowe fotosy s. 22
-
user
- piatek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mongolski, jechałem dziś rano trochę po krętych drogach z odpowiednią prędkością do warunków i albo mi psychika mówiła "jest rozpórka jest lepiej" albo faktycznie nieznacznie jest inaczej. Ja mam u siebie już sztywne zawieszenie, utrzymane w b. dobrym stanie i do tego nowe opony (jeszcze zinowe) więc auto trzyma się jak należy. Moje zdanie jest takie, jak szybciej jeździsz (1.9 tdi nie obrażając do szybkich nie należny), masz niski profil i sztywne zawieszenie to na pewno warto wydać każdą złotówkę by poprawić bezpieczeństwo i prowadzenie.
-
user
piatek, generalnie to wpakowałbym rozporke poniewaz przy tej wadze auta, duzym kole i -40/45 sztywnosc budy napewno spadne(plus nasze piekne drogi) co do silnika bym sie kłucił -wrzuciłem wtryski 0,216 plus soft, regeneracja turbiny, czyszczenie IC, wymiana n75, n18 itd i napewno nie jest to demon predkosci, ale do spokojnego poruszania sie zupełne wystarczy. mapa -na dotarcie, zestrojona pod 124ps, gdzie po wymianie sprzegła napewno bedzie wiecej, choc dla mnie głownie liczyc sie moment i zakres uzytecznosci obrotów
reasumujac i tak bede starał sie wpakowac rozporke aby ulzyc budzie.
- piatek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mongolski, ja nie chcem się kłócić, sam kiedyś miałem w passacie B4 silniczek 1Z ze zmienioną mapą i faktycznie nawet to jechało. Co do rozpórki, to polecam na pewno, tylko zapomniałem jeszcze dodać, aby wymontować mocowanie z kielichów musiał gościu je rozwiercić (fabrycznie są zgrzane). Zanim je zamontowałem u siebie, wylądowały u lakiernika, który zaspawał dziury po odwiertach no i pomalował w kolorze.
-
user