[C4 2.5AEL]metaliczny stukot w silniku
-
- Forum Audi A6 / A7
sebastianix, i jak zamierzasz usunąć usterke , wnioskuje że bedziesz miał rozwalony kanałek na klin w wale ( dokładnie to sprawdz) , miałem kiedyś ten sam problem i dodam ci że fach majstry ( serwis bosch świebodzin )zrobili mi na jakiś klej ( cene 1200 zł ) niestety starczyło mi na 1500 km i sie rozleciało .
Podpowiadam tobie jak byś miał problem z rowkiem w wale
!!!
Sam opatentowałem inny sposób na naprawe tego na wieki.
Założe sie że przyczyną twojej usterki było zbyt słabe dokręcenie śróby głównej na wale ( podczas zmiany rozrządu )
Podpowiadam tobie jak byś miał problem z rowkiem w wale

Sam opatentowałem inny sposób na naprawe tego na wieki.
Założe sie że przyczyną twojej usterki było zbyt słabe dokręcenie śróby głównej na wale ( podczas zmiany rozrządu )
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem zdecydowanie wybity rowek na wale więc tak .
1 wypilowałem pilnikiem ( iglakiem )rowek w wale aby był równy(uszkodzona jedna strona rowka)
2 stare kółko napawałem stronę wybitą ( była uszkodzona jedna strona klina)
3 obrobiłem iglakami spaw na kole zębatym tak aby siedziało ciasno w szerszym rowku
w efekcie cieszyłem sie przez 2 lata jazdą i auto sprzedałem .
Dziwił mnie po wszystkim fakt że taki serwis który mi naprawiał na taki błachy sposób nie wpadł , przecież to wtedy by kase od klienta wyrwali .
Lepiej zrobić maniane żeby klient przyjechał znów na wyciągnięcie wału do obróbki ( takie mieli zamiary ) koszt bagatela ok 5 tys 7 lat temu
1 wypilowałem pilnikiem ( iglakiem )rowek w wale aby był równy(uszkodzona jedna strona rowka)
2 stare kółko napawałem stronę wybitą ( była uszkodzona jedna strona klina)
3 obrobiłem iglakami spaw na kole zębatym tak aby siedziało ciasno w szerszym rowku
w efekcie cieszyłem sie przez 2 lata jazdą i auto sprzedałem .
Dziwił mnie po wszystkim fakt że taki serwis który mi naprawiał na taki błachy sposób nie wpadł , przecież to wtedy by kase od klienta wyrwali .
Lepiej zrobić maniane żeby klient przyjechał znów na wyciągnięcie wału do obróbki ( takie mieli zamiary ) koszt bagatela ok 5 tys 7 lat temu
-
- Forum Audi A6 / A7