[A6C5 2.5TDi 180KM] Jakie wałki rozrządu?
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: Van
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Noo tak powiedział mechanik
wałki sie już zużyły... Mam tam coś jeszcze ze szklankami i wiesz na jednym tloku przez cały czas tuk tuk tuk tuk...
Wgl ja już sam nie wiem dzwoniłem do świątka i powiedział 1400zł za renowacje i + części bedzie to wszytsko kosztować 3000tyś zł... + robocizna
I nie wiem czy nie bedzie sie opłacało jakiegoś młodszego Audi A4 lub A6 w benzynie lub dieslu nie opłacało sie dołożyć i kupić... Co radzicie ?

Wgl ja już sam nie wiem dzwoniłem do świątka i powiedział 1400zł za renowacje i + części bedzie to wszytsko kosztować 3000tyś zł... + robocizna

I nie wiem czy nie bedzie sie opłacało jakiegoś młodszego Audi A4 lub A6 w benzynie lub dieslu nie opłacało sie dołożyć i kupić... Co radzicie ?
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: Manual
Michałł, fajną masz tą brykę, no nie licząc że to Avant
ALE. Ja bym naprawiał. Nie wiem czy 3 000 to dużo czy odpowiednia cena za DOBRÂĄ naprawę. Jeśli tak, to rób. Samochód przeleci pewnie jeszcze nie jeden tysiączek km. A sprzedając go teraz musisz i tak te 2 - 3 tys opuścić więc jaki sens :roll: A4 < A6. Pod każdym względem
No chyba że Cię stać na A4B6 na wypasie. No to możee możee. Suma sumarum, jak zmieniać to na A6. Weźmiesz słabszy, nie masz Q.
Rachunek chyba prosty? 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Ja też miałem podobny dylemat- naprawiać czy sprzedawać. Postanowiłem doinwestować mimo braku kasy. Założyłem wałki od ÂŚwiątka + resztę bebechów Ina i śmigam bez problemów już 50 kkm (w tym dwa razy pognałem do Włoch).
Jeśli będziesz inwestował w autko radzę wymieć wszystkie rolki prowadzące paski porządnej formy ( najlepiej z ASO) bo ja miałem przykre niespodzianki z tym związane.
Jeśli będziesz inwestował w autko radzę wymieć wszystkie rolki prowadzące paski porządnej formy ( najlepiej z ASO) bo ja miałem przykre niespodzianki z tym związane.
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kurcze chłopaki ale opony jeszcze muszę kupić... Coś z elektryką u mnie... Już sam nie wiem...
-=Rafal=-, Ale to chodzi o to żebym znów mógł z 4 lata pojeździć tak nie wydając za duzo kasy oprócz rozrządu...
Przemcio, No taaa ale mi bardziej o quattro sie rozchodzi niż komfort A4 jeździłem troche mniejsze ale podobne

-=Rafal=-, Ale to chodzi o to żebym znów mógł z 4 lata pojeździć tak nie wydając za duzo kasy oprócz rozrządu...
Przemcio, No taaa ale mi bardziej o quattro sie rozchodzi niż komfort A4 jeździłem troche mniejsze ale podobne

Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
- maciek1501
- Forum Audi A6 / A7
Ja kupilem takie - sa angielskiej firmy i slyszalem o nich wiele dobrego i cena tez jest bardzo atrakcyjna do tego jeszcze roczna gwarancja http://allegro.pl/nowe-walki-rozrzadu-h ... 08660.html
Plany:
- lampy tyl LED
- lampy tyl LED
- maciek1501
- Forum Audi A6 / A7
narazie okolo 1000 - 1500km bo w grudniu je wymienialem i teraz zagladalem pod pokrywy i sa narazie OK nowki O tych angielskich walkach mi podpowiedzial jeden czlowiek z koszalina ktory regeneruje - naprawia pompy bo dzwonilem z ciekawosci czy nie regeneruja walkow i mi wlasnie polecil angielskie walki bo sa zblizone do oryginalow no i do tego roczna gwarancja - światek z bydgoszczy co regeneruje walki tez daje roczna gwarancje wiec wybralem dla mnie tansza i uwazam lepsza oferte A stare oryginalne walki musze sprzedac komus do regeneracji moze ktos bedzie chetny
[ Dodano: 2011-02-03, 17:28 ]
a i jeszcze dodam ze jak kupowalem walki to widzialem ze juz 1 osoba kupila te walki z miesiac wczesniej ode mnie no i zdobylem do tego czlowieka numer i sie popytalem go i on przejechal okolo 3 tys i tez byl zadowolony
[ Dodano: 2011-02-03, 17:28 ]
a i jeszcze dodam ze jak kupowalem walki to widzialem ze juz 1 osoba kupila te walki z miesiac wczesniej ode mnie no i zdobylem do tego czlowieka numer i sie popytalem go i on przejechal okolo 3 tys i tez byl zadowolony
Plany:
- lampy tyl LED
- lampy tyl LED
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
maciek1501, zdecydowałem sie na sprzedaż auta znajomy z komisu szuka nam czegoś
Dzięki za informacje w każdym bądź razie
[ Dodano: 2011-03-12, 18:47 ]
A no zmiana planow jak popatrzyłem na te 2.5 tdi z powymienianymi wałkami i rozrządem odmami itp... i jak z tłumika czarny dym wali jakiego bym nie oglądał to mój cały silnik prawie do remontu a dokładnie wałki i szklanki nic a nic oleju nie pobiera ani troszeczkę a dym z tłumika przezroczysty przy odpalaniu lekko szary dosłownie przes 2 sek...
Jednak jak człowiek pozna samochód to lepiej w niego inwestować niż jakąś tratwę kupić i ładować w nią kasę bez przerwy a tak zrobię i będę jeździł aż stanie...
I Chłopaki jeszcze raz pytanie skąd brać wałki z Krakowa, ÂŁodzi czy Poznania czy to bez różnicy? Słyszałem , że ta regeneracja u ÂŚwiątka to pic na wode oni po prostu dają nowe wałki takie mie słychu doszły
[ Dodano: 2011-03-13, 16:29 ]
To co żaden z was nie wie które najlepiej ?

[ Dodano: 2011-03-12, 18:47 ]
A no zmiana planow jak popatrzyłem na te 2.5 tdi z powymienianymi wałkami i rozrządem odmami itp... i jak z tłumika czarny dym wali jakiego bym nie oglądał to mój cały silnik prawie do remontu a dokładnie wałki i szklanki nic a nic oleju nie pobiera ani troszeczkę a dym z tłumika przezroczysty przy odpalaniu lekko szary dosłownie przes 2 sek...

Jednak jak człowiek pozna samochód to lepiej w niego inwestować niż jakąś tratwę kupić i ładować w nią kasę bez przerwy a tak zrobię i będę jeździł aż stanie...
I Chłopaki jeszcze raz pytanie skąd brać wałki z Krakowa, ÂŁodzi czy Poznania czy to bez różnicy? Słyszałem , że ta regeneracja u ÂŚwiątka to pic na wode oni po prostu dają nowe wałki takie mie słychu doszły

[ Dodano: 2011-03-13, 16:29 ]
To co żaden z was nie wie które najlepiej ?
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
-
- Forum Audi A6 / A7
koledzy mam problem
Wymieniłem rozrząd w mojej a6 po odebraniu od mechanika cos zaczeło stukac w silniku.. okazało sie ze mam hydraulike do wymiany ... kupiłem potrzebne czesci firmy INA a wałki do regeneracji oddałem.. na liczniku mam 220 tys ale na pewno był cofany mysle ze nawet kolo 500 tys moze byc .. czy po zrobieniu tego mam sie czegos obawiac czy lepiej zrobic i ja sprzedac
pomóżcie

- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Raczej sprzedać przed zrobieniem onformując oczywiście o wadzie. Jak zrobisz, to już jeÂździj bo nikt Ci nie zapłaci za włożone części i serce.Matti-quattro pisze:koledzy mam problemWymieniłem rozrząd w mojej a6 po odebraniu od mechanika cos zaczeło stukac w silniku.. okazało sie ze mam hydraulike do wymiany ... kupiłem potrzebne czesci firmy INA a wałki do regeneracji oddałem.. na liczniku mam 220 tys ale na pewno był cofany mysle ze nawet kolo 500 tys moze byc .. czy po zrobieniu tego mam sie czegos obawiac czy lepiej zrobic i ja sprzedac
pomóżcie
-
- Forum Audi A6 / A7