Witam, mam pytanie czy do A6 C5 wejdą:
18 cali wielkości, 9.5J przód 11J tył ET20 przód i tył.... bez klepania błotników :roll:
[A6 C5] wejdą takie felgi?
[A6 C5] wejdą takie felgi?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 18:45 przez viperstr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Re: A6 C5 wejdą?
moze być ciezko to upchac 8-)viperstr pisze:Witam, mam pytanie czy do A6 C5 wejdą:
18 cali wielkości, 9.5J przód 11J tył ET20 przód i tył.... bez klepania błotników :roll:
Mam, a raczej miałem takie na myśli przed Twoją odpowiedzią 
Chociaż może opone się naciągnie i będzie to latać....trzeba tylko spędzić wieczór z kalkulatorem, suwmiarką :-D a tak w ogóle to ktoś wkładał coś takiego do C5, ewentualnie słyszał o włożeniu tego bądź jakieś foto ma? pozdr
jeśli jest jak mówisz i ori koło jest schowane 3-5cm to 11-calowa felga będzie wystawać 2-4cm poza obrys
w teorii bynajmniej

Chociaż może opone się naciągnie i będzie to latać....trzeba tylko spędzić wieczór z kalkulatorem, suwmiarką :-D a tak w ogóle to ktoś wkładał coś takiego do C5, ewentualnie słyszał o włożeniu tego bądź jakieś foto ma? pozdr
jeśli jest jak mówisz i ori koło jest schowane 3-5cm to 11-calowa felga będzie wystawać 2-4cm poza obrys

Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 19:10 przez viperstr, łącznie zmieniany 2 razy.
musiałbym zobaczyć serię c5 na seryjnym kole i znać jego wymiary, suwmiarka i zobaczymy. Z naciągiem to bym się tak nie napalał jak szczerbaty na suchara ponieważ, sam uwielbiam tego typu opcje i miałem już z tym przygodę to wiem, że przy 11calach hardcorem jest 235,a powinno być 285-305 żeby było normalnie. 255 wyszedłby ładny naciąg i byłoby bezpieczne na nasze drogi, a to już robi się tak, że i tak bieżnik wystaje poza obrys auta, no chyba że zapomnij o glebie bądź zamiast amorów włożyć sztywne rury aby się nie uginał. Nie wiem jak dokładnie będzie przy c5 ale w Passacie b5 na tyle 10" i ET 45 lekko wystaje poza obrys auta i super wygląda 225/35 ale to przy 19". 18" do C5 robi się troszke przy małe jak chcesz efektów.
Dzięki Shark za rady, nie najarałem się jak szczerbaty na suchary, w niejednym samochodzie to robiłem ale przyznam że nie w tej marce. O tym że bieżnik będzie wystawać poza obrys nawet nie pomyślałem ale przy szerokości 235 mógłby się schować.... Jednak nie będe na stalowych prętach jeździł ani błotników klepał (po co mają mi kwiatki kwitnąć). Z tego wzoru nie ma 10 cali szerokości niestety. Gdy już wszystko dokładnie pomierze, dam znać czy to wchodzi czy nie...
Poza tym jeśli masz suwmiarkę można się spotkać na jakimś spocie i przedyskutować to przy
Swoją drogą w moich okolicach lata B6 na 11calowych 18-tkach, jedynie ET nie znam ale A4 zapewne ma mniejsze nadkola
Poza tym jeśli masz suwmiarkę można się spotkać na jakimś spocie i przedyskutować to przy

Swoją drogą w moich okolicach lata B6 na 11calowych 18-tkach, jedynie ET nie znam ale A4 zapewne ma mniejsze nadkola