Witam,
Podobne tematy już były poruszane, wiem.
Szukałem na forum, ale nie znalazłem rozwiązania dla siebie.
A mianowicie:
Od wymiany baterii nie działa mi pilot centralnego, zegarmistrz założył je odwrotnie.
Próbowałem przełożyć je właściwie, jednak pilot nie działał, kodować też próbowałem ale napotkałem się z trudnością: mam tylko jeden pilot.
Próbowałem dodawać pilot VAGiem jednak przy adaptacji kanał 1 i 21 nie były dostępne.
Chłopaki! Macie jakieś rozwiązania?
To tylko połowa moich problemów z moja A6.
Od jakiegoś czasu świruje mi centralny zamek.
Auto samo się zamyka, 4 drzwi, klapa zostaje otwarta, a po jej otworzeniu alarm się włącza.
VAG początkowo pokazywał błędy związane z 'otwarte auto po wypadku' czy coś takiego. Jednak samochód wypadku nie miał.
Teraz już nic. A zamek dalej świruje.
Zastanawiam się czy to nie czasem moduł komfortu.
Co o tym myślicie?
Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy A6!
Dzięki z góry za pomoc!
[A6 C5] Centralny zamek.
Mikrostyk nie może powodować zamykania i otwierania autka to nie jest człon wykonawczy. Zwarcie na mikrostyku spowoduje tylko to że jak otwierasz drzwi to się lampka nie zapali a rozwarty będzie paliła się cały czas (lub na odwrót nie pamiętam).
Ale ten błąd o wypadku jest ciekawy możesz mi podać konkretnie kod tego błędu, bo nawet z ciekawości bym przejrzał schematy żeby zobaczyć co może taką informacje wysyłać. I tutaj jakiś czujnik wali informacje do modułu o prośbę otworzenia drzwi bo jest wypadek (zamek nic do tego nie ma, tam nie ma elementów wykonawczych w przypadku zderzenia, może być zwarcie w module komfortu jak jeden z kolegów napisał)
Ale ten błąd o wypadku jest ciekawy możesz mi podać konkretnie kod tego błędu, bo nawet z ciekawości bym przejrzał schematy żeby zobaczyć co może taką informacje wysyłać. I tutaj jakiś czujnik wali informacje do modułu o prośbę otworzenia drzwi bo jest wypadek (zamek nic do tego nie ma, tam nie ma elementów wykonawczych w przypadku zderzenia, może być zwarcie w module komfortu jak jeden z kolegów napisał)
Kod bledy to jak dobrze pamietam: 1366.
Co do modulu to wyciaglem go dzisiaj.
Lekko sie zdziwilem bo kable poprowadzone do niego byly oszronione!
Sam modul wyciagnalem, i suszy sie na grzejniczku (nie na sile).
Auto takze sie suszy.
Poczekam i zobacze, odrazu was poinformuje co i jak.
A tak btw:
Do czego sluzy przycisk na slupku po stronie kierowcy? nisko polozony. Samochod z jakimis radiami falowymi w srodku? Wiecie moze?
Co do modulu to wyciaglem go dzisiaj.
Lekko sie zdziwilem bo kable poprowadzone do niego byly oszronione!
Sam modul wyciagnalem, i suszy sie na grzejniczku (nie na sile).
Auto takze sie suszy.
Poczekam i zobacze, odrazu was poinformuje co i jak.
A tak btw:
Do czego sluzy przycisk na slupku po stronie kierowcy? nisko polozony. Samochod z jakimis radiami falowymi w srodku? Wiecie moze?